Banii din Liga Campionilor: UEFA împarte cluburilor 1,95 miliarde de euro!

Liga Campionilor este cea mai urmărită competiție sportivă a Europei, iar banii pe care îi oferă UEFA participantelor sunt din ce în ce mai mulți. Operatorul digital de pariuri și cazinou Betano vă prezintă, într-un infografic, sumele împărțite de UEFA către cluburi.

UEFA a făcut publice sumele distribuite după Liga Campionilor în edița 2017/18, iar totalul este de 1,41 miliarde de euro. Pentru actuala stagiune, plățile către cluburi au crescut cu peste 500 de milioane!

Real Madrid a primit 88 de milioane de euro, cel mai mult, urmată de AS Roma (83), Liverpool (81) și Juventus (80). Cei mai puțini bani au mers la azerii de la Qarabag: 16,8 milioane de euro. Diferența principală nu e făcută de rezultate, ci de banii din market pool și drepturile de televizare. Qarabag a făcut două egaluri în grupele Ligii din sezonul trecut, ca și AS Monaco, dar a încasat cu 31 milioane mai puțin decât monegascii!

Acum, UEFA a introdus un nou clasament al coeficienților, bazat pe rezultatele cluburilor în ultimii 10 ani în cupele europene. Pe primul loc este Real Madrid, iar suma pe care o vor primi „galacticii” doar pentru palmaresul recent este de 35,4 milioane de euro! Adăugând banii din drepturile de televizare și prima de participare, Real poate câștiga mai mult decât în sezonul trecut și în cazul în care este eliminată în optimi!

Pariază pe Liga Campionilor pe Betano! Ai peste 300 opțiuni de pariere la fiecare meci și cote mărite etapă de etapă!

Cât a pierdut CFR Cluj

Eliminarea campioanei în fața suedezilor de la Malmo a privat formația clujeană de o sumă uriașă din partea UEFA. Pentru turul 2 preliminar, CFR a primit doar 640,000 € de la forul european, de zeci de ori mai puțin decât ar fi încasat în cazul unei calificări în grupe.

Calificarea cu Malmo ar fi dus-o pe CFR în turul 3 preliminar împotriva lui MOL Vidi, cu care ar fi avut șanse mari să meargă mai departe spre play-off. Eliminarea în play-off ar fi adus, însă, în conturile campioanei aproximativ 10 milioane de euro! 5 pentru participarea în play-off-ul Ligii, și aproape alte 5 pentru prezența în grupele Ligii Europa, unde ar fi fost trimisă. Bani la care s-ar adăuga și diferite bonusuri, în funcție de rezultatele obținute.

Calificarea în grupele Ligii Campionilor ar fi putut asigura finanțele pe întreg sezonul la Cluj, dar și un buget puternic de transferuri. CFR ar fi primit 15,25 milioane pentru participare, plus un minim de 2,1 milioane din drepturile TV și clasamentul coeficienților. Din nou, sumă la care se pot adăuga bonusurile de rezultate, dar și încasări serioase din bilete și creșteri ale cotelor fotbaliștilor.

Cine va câștiga Liga 1 Betano în 2018/19? Pe Betano, sponsorul oficial al competiției, ai zeci de pariuri speciale, sute de opțiuni la fiecare meci și streaming live!

Leave a Reply