Ziua derby-urilor în Liga Campionilor! Inter – Barcelona sau Napoli – PSG se joacă diseară!

Competiția supremă a fotbalului are meciuri de top în această seară. Inter – Barcelona, Napoli – PSG sau Atletico – Dortmund sunt doar trei dintre partidele zilei. Cum arată cele 4 grupe în care se joacă azi, înaintea primei etape din retur?

Vezi și infograficul realizat de Betano în ceea ce privește banii din Liga Campionilor. UEFA împarte cluburilor 1,95 miliarde de euro!

Grupa A: Dortmund se poate califica matematic în optimi

Atletico Madrid – Borussia Dortmund, ora 22:00 (cote: 2.08 – 3.60 – 4.10)

AS Monaco – Club Brugge, ora 19:55 (2.15 – 3.65 – 3.35)

O grupă ce se anunța echilibrată poate fi decisă încă din etapa a patra. Borussia Dortmund a dominat categoric, așa cum face și în Bundesliga. În etapa a treia, derby-ul dintre Dortmund și Atletico s-a terminat cu victoria clară a nemților, 4-0. Aceștia au maximum de puncte, iar o nouă victorie le-ar asigura nu numai calificarea în optimi, ci și primul loc în grupă.

În funcție de rezultatul celuilalt meci, și Atletico se poate califica în optimi dacă învinge. Monaco și Brugge au câte un punct, iar dacă fac egal din nou pierd orice șansă la primăvara Ligii Campionilor. Gazdele au un sezon dezastruos, în care nu au mai simțit bucuria victoriei din prima etapă a Ligue 1, ajungând la o serie uluitoare de 14 meciuri! Pe penultimul loc în Franța, Monaco nu a reușit să se regăsească nici în Europa, făcând doar egal cu Brugge etapa trecută.

Grupa B: Barcelona poate merge mai departe, Tottenham speră la acest deznodământ

Inter Milano – Barcelona, ora 22:00 (3.45 – 3.65 – 2.10)

Tottenham Hotspur – PSV Eindhoven, ora 22:00 (1.40 – 4.85 – 8.50)

Leo Messi poate reveni pe teren în meciul de la Inter. Fără el, Barcelona a avut victorii pe linie, zdrobind-o pe Real Madrid cu 5-1 și câștigând cu 2-0 în fața milanezilor. Catalanii au 9 puncte și, ca și Dortmund în A, vor câștiga grupa cu o victorie. Inter e pe val, cu 9 succese în ultimele 10 meciuri, singurul eșec fiind cel cu Barca. „Nerazzurri” și-ar asigura, în mare parte, optimile, dacă înving astăzi.

Barcelona va avea mulți fani la Londra, unde Tottenham încă speră să poată merge mai departe în dauna Interului. 2-2-ul de la Eindhoven de acum două săptămâni a complicat calculele englezilor, care acum așteaptă un pas greșit din partea milanezilor. În meciul de pe Wembley nu va fi implicat căpitanul gazdelor, Lloris, după ce a fost eliminat etapa trecută. Fără îngerul din poartă, Tottenham va încerca să marcheze mai mult, misiune ce nu ar trebui să fie prea dificilă: a dat 6 goluri săptămâna trecută, cu West Ham și Wolves.

Grupa C: meci decisiv pe San Paolo

Steaua Roșie Belgrad – Liverpool, ora 19:55 (14.75 – 8.00 – 1.18)

Napoli – Paris Saint-Germain, ora 22:00 (2.78 – 3.80 – 2.65)

Soarta calificării în cea mai tare grupă se joacă în Sicilia, între Napoli și PSG. Liverpool conduce grupa cu 6 puncte și poate adăuga încă 3 după meciul cu Steaua Roșie. Sârbii, deși nu au primit vreo șansă, au reușit să ofere o „bombă” în prima etapă, când au făcut 0-0 cu Napoli. În următoarele două meciuri au primit, însă, 10 goluri, dintre care 4 de la Liverpool. Șansele ca Steaua Roșie să îi poată opri pe Mane, Salah și Firmino sunt minime.

Pe locurile 2 și 3 sunt Napoli și PSG, cu 5, respectiv 4 puncte. În tur au remizat, 2-2, scor după care ambele au ieșit dezavantajate. Sicilienii s-ar duce la 4 lungimi de PSG cu o victorie pe San Paolo, distanță care ar putea fi recuperată cu greu în condițiile în care îi așteaptă și returul cu Steaua Roșie. Pentru Neymar, Mbappe și Cavani, partida de azi poate fi decisivă. Fără rival în Franța, unde parizienii au dat 41 de goluri în 12 etape, aceștia au probleme în Europa, unde riscă eliminarea chiar din faza grupelor!

Grupa D: Schalke trebuie să profite de forma proastă a Galatei

FC Porto – Lokomotiv Moscova, ora 22:00 (1.30 – 5.25 – 13.00)

Schalke 04 – Galatasaray, ora 22:00 (1.55 – 3.75 – 8.00)

Porto conduce cea mai slabă grupă a Ligii, cu 7 puncte, urmată de Schalke cu 5, Galata cu 4 și Lokomotiv cu 0. Meciul de pe Dragao pornește cu gazdele ca mari favorite, mai ales după ce în tur Porto s-a impus cu 3-1. Lusitanii nu se pot califica matematic încă de azi, dar cu 10 puncte din 4 etape este greu de crezut că pot rata optimile. Lokomotiv poate spera doar la locul 3, ce ar duce în Liga Europa, având nevoie de un parcurs perfect în retur pentru a avansa în Ligă.

Mai interesant este al doilea meci al grupei, de la Gelsenkirchen. Schalke a făcut 0-0 la Istanbul, cu Galata, dar azi au șanse mult mai mari de reușită. Turcii au probleme în campionat, unde au reușit doar două egaluri în trei etape, iar în ultimele 8 meciuri din toate competițiile au câștigat de 2 ori – cu 1-0. Schalke trebuie să profite de problemele pe care le are Galatasaray, pentru a se distanța la 4 puncte cu 2 etape rămase.

Leave a Reply