Bursa stranierilor: goluri decisive date atacanții U21!

George Pușcaș și Adrian Petre, atacanții pe care România a mizat în calificările pentru EURO U21, au marcat goluri decisive pentru Palermo și Esbjerg. Hattrick al lui Keșeru în Bulgaria; Enache a marcat de două ori pentru Partizan. Ștefan Radu și-a prelungit contractul cu Lazio până în 2021.

VIDEO: Pușcaș a marcat golul cu care Palermo a devenit lider

Noul lider din Serie B este Palermo, după ce a învins-o pe Cosenza cu 2-1 în weekend. George Pușcaș, golgheterul României U21, a intrat pe teren în minutul 76, la 0-0, și a decis rezultatul. În minutul 90, atacantul s-a aflat la capătul unei centrări a căpitanului Nestorovski și a trimis mingea în poartă, pentru 2-1. Înainte de gol, Pușcaș a mai avut o mare ocazie de gol, șutând în transversală de la marginea careului. E doar al doilea gol al românului la Palermo, în 8 meciuri jucate până acum. Duminică va juca împotriva echipei de pe locul 2, Pescara.

Șutul în bară trimis de Pușcaș este la 2:57 în rezumatul de mai jos, iar golul la 3:25.

VIDEO: Petre egalează la ultima fază  în Esbjerg – Midtjylland

Colegul lui Pușcaș de la naționala de tineret, Adrian Petre, a avut un weekend la fel de bun. Împotriva liderului din Danemarca, Midtjylland, Petre a reușit golul de 2-2 în minutul 95, cu un șut din careul mic. A fost al cincilea gol stagional pentru atacant, al treilea în ultimele 4 meciuri. Esbjerg, nou promovată, este pe locul al treilea în Danemarca, la 7 puncte în spatele lui Midtjylland și 9 de noul lider, FC Copenhaga. Toate meciurile din Superliga Danemarcei sunt pe Betano, cu streaming live!

Faza golului lui Adrian Petre începe la 2:39 în rezumatul de mai jos.

Boloni a câștigat cu Răzvan Marin; egal între românii din Cehia

Weekendul a adus două confruntări ale stranierilor: Standard – Antwerp și Sparta – Slavia. Prima, în Belgia, s-a terminat cu victoria oaspeților antrenați de Laszlo Boloni, scor 2-0. La gazde, Răzvan Marin a fost integralist, fără realizări notabile. Antwerp rămâne pe 3 în campionat, la 6 puncte de Genk, iar Standard a coborât pe 7, primul loc de play-out.

În Cehia, derby-ul dintre Sparta și Slavia Praga s-a terminat la egalitate, 2-2. Pentru gazde au fost integraliști Niță, Chipciu și Stanciu, Vătăjelu fiind rezervă, iar la oaspeți, Alex Băluță a intrat la pauză. Remiza a fost suficientă pentru ca Slavia să-și țină prima poziție, la golaveraj în fața Viktoriei Plzen, iar Sparta este pe 3, la 7 puncte distanță.

Ștefan Radu a semnat cu Lazio până în 2021

Fundașul român are, astfel, toate șansele să devină jucătorul cu cele mai multe prezențe în tricoul lui Lazio. Radu a jucat toate minutele în Lazio – SPAL 4-1, fiind meciul cu numărul 324 pentru italieni. Liderul all-time este fundașul Giuseppe Favalli, care a reprezentat lazialii de 401 ori între 1992 și 2004. În ceea ce privește aparițiile în Serie A, Radu are 258, fiind pe locul 8 în topul all-time al clubului, cu 61 mai puține decât recordmenul Aldo Puccinelli. Următorul lui meci va fi duminică, în deplasare, la Sassuolo.

Tot în Serie A, Ionuț Radu a avut o săptămână de coșmar pe San Siro. Genoa a jucat de două ori pe stadionul din Milano, pierzându-le pe ambele: 2-1 la AC Milan, după ce Radu a greșit la golul decisiv, și 5-0 la Inter. Pentru Ionuț Radu urmează un alt meci foarte greu, acasă, cu Napoli.

VIDEO: Încă un hattrick al lui Keșeru în campionatul Bulgariei

Golgheterul Bulgariei în ultimii 2 ani, Keșeru a urcat din nou pe primul loc în topul marcatorilor. Atacantul are 13 goluri în 14 meciuri după cele 3 înscrise în Etar – Ludogoreț 1-4, meci în care el și Cosmin Moți au fost integraliști. Keșeru are 90 de reușite la Ludogoreț, în 140 de meciuri, având 6 hattrick-uri pentru campioana Bulgariei.

Golurile lui Keșeru sunt la 0:43, 2:34 și 3:33 în rezumatul de mai jos.

Două goluri într-o săptămână date de Gabi Enache la Partizan

Revenit în echipă după două luni, Gabriel Enache a avut o săptămână de vis la Partizan. Miercuri, în etapa intermediară, fostul internațional a fost titular cu Cukaricki și a deschis scorul în minutul 4. Ieri a marcat din nou, cu Vojvodina, la doar câteva secunde după ce a intrat pe teren! Trimis în minutul 88, Enache a închis meciul cu golul de 2-0. Partizan e a treia în Serbia, la 13 puncte de Steaua Roșie.

Lucescu a pierdut primele puncte; Andone a debutat la Brighton

Răzvan Lucescu a făcut primul egal din acest campionat al Greciei: Atromitos – PAOK s-a terminat 1-1. PAOK rămâne lider, la 2 puncte în spate fiind Atromitos și la 4 Olympiakos.

Florin Andone a debutat în Premier League în weekend. Atacantul a intrat în minutul 78 al meciului Everton – Brighton, la 3-1, scor cu care s-a și încheiat meciul. În liga secundă engleză, Pantilimon a avut un nou meci fără gol primit: Nottingham – Sheffield United 1-0. Nottingham e pe locul 6, la 4 puncte de prima poziție.

Vești bune și din Franța, unde Nantes s-a distanțat de zona fierbinte a clasamentului cu a treia victorie consecutivă. Cu Tătărușanu integralist, Nantes a învins lanterna roșie Guingamp cu 5-0.

Leave a Reply