Kateryna Bondarenko, la a doua revenire în circuit

Kateryna Bondarenko și dublul sacrificiu, o poveste rară

La 33 de ani, Kateryna Bondarenko, o jucătoare de tenis din Ucraina, scrie una dintre cele mai frumoase povești ale ultimului deceniu în lumea sportului alb. Pentru a doua oară de-a lungul carierei, Kateryna a revenit în circuit după ce a dat naștere unui copil. Și chiar câștigă meciuri, avansează în turneul de la Shenzhen și și-a setat un obiectiv măreț: top 20 într-un an și jumătate!

Tatjana Maria, Victoria Azarenka, Kim Clijsters, Serena Williams, Sania Mirza. Sunt câteva dintre jucătoarele care s-au întors la marea pasiune numită tenis după ce și-au întrerupt carierele pentru a naște. Dar cazul Katerynei Bondarenko, aflată acum pe locul 1168 WTA, e unul cu adevărat special.

Provenită dintr-o familie cu trei fiice – Kateryna, Alona și Valeria – Bondarenko și-a făcut debutul la profesioniste în 2000, a avansat până pe locul 29 WTA în clasamentul de simplu, iar în 2012 a spus stop brusc. Căsătorită cu antrenorul ei, Denis Volodko, a fost nevoită să se lase de tenis între august 2012 și aprilie 2014 pentru a o naște pe Karin, în mai 2014. A revenit, rezultatele nu au fost aceleași,dar pasiunea a rămas.

Kateryna Bondarenko, la al doilea restart

În ianuarie s-a născut a doua fiică, Eva, iar în august 2019 Kateryna era deja back in business: “E distractiv să ai copii și să-ți împarți și timpul între antrenament și exerciții. Trebuie să găsesc calea de mijloc între sport și viață. Poate că lucrurile erau diferite înainte, dar acum știu că pot juca tenis fără niciun fel de presiune. Copiiii mei nu mă vor judeca dacă voi câștiga sau voi pierde. Asta-mi place să fac. Nu știu cât voi mai putea juca, dar, desigur, vor mai fi câțiva ani!”, spune Kateryna, cea care s-a calificat în turul al doilea de la Shenzhen, turneu pe care-l poți urmări live video pe Betano.

Câștigătoare alături de sora Alona la Australian Open 2008, Kateryna are, încă, pasiune pentru tenis. Și scopuri mărețe! Vrea în top 20 în maximum 18 luni, dar și să se bucure de tot ceea ce înseamnă viața de mămică și jucătoare de tenis: “Vreau să fiu în top 20 în următorul an și jumătate. Ar fi un scop realistic pe care mi-l pot trasa. Avem prea multe exemple de mame care și-au urmat carierele în tenis după ce și-au petrecut timpul crescând copiii, iar eu nu sunt o excepție. Vreau să rămân în aceeași notă și să văd cât de departe îmi pot împinge limitele pentru a-mi atinge alte scopuri în sportul pe care-l iubesc. Ador sentimentul de a fi aproape de aceste jucătoare și îmi plac provocările. Iubesc să călătoresc, dar cel mai mult iubesc sentimentul de a concura și a câștiga”, mai adaugă jucătoarea din Ucraina.

Leave a Reply