Raul Jimenez, foto în duel cu neamțul Leon Goretzka, și-a reprezentat țara, Mexic, la CM 2018

“Alo”, mexicanul după care aleargă granzii din Manchester

În ziua în care Manchester United și Manchester City vor juca prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii Angliei, un fotbalist  din Premier League va avea un motiv în plus să stea cu ochii pe televizor. Raul Jimenez, atacantul lui Wolves, e dorit de ambii granzi din Manchester, iar Betano îți prezintă povestea unui alt sportiv mexican  care a lăsat sărăcia în spate pentru a cunoaște succesul.

Cu opt goluri și șase pase decisive în Premier League, vârful lui Wolves a devenit o țintă majoră pentru Manchester United, dar și un punct de interes pentru Pep Guardiola. Are 28 de ani, e cotat la 42 de milioane de euro, presa din Regat anunță că “lupii” nu vor renunța la el pentru mai puțin de 60 de milioane. De lire sterline! Dar cum a ajuns Raul Alonso Jimenez Rodriguez punctul de legătură între rivalele din Manchester?

“Alo” a eșuat la Atletico Madrid

Povestea lui Jimenez începe în Tepeji, un oraș din Mexic în care s-a născut în urmă cu 28 de ani. Mai are o soră și doi frați și, pentru că tatăl său și ceilalți copii ai familiei poartă numele de Raul, apropiații îi spun Alo. Ca pentru mulți copii din acea parte a lumii, sportul a reprezentat biletul de intrare într-o viață mai bună. Una care a început la juniorii lui Club America, club mexican cu care a câștigat două titluri și căruia i-a adus în conturi 10,5 milioane de euro după transferul la Atletico Madrid.

Ofertă specială: pe Betano poți paria pe numărul de goluri marcate de Raul Jimenez și alți atacanți în Premier League 2019/2020!

Campion olimpic cu Mexic la Londra 2012, Raul a fost transferat de Diego Simeone după anul în care Atletico a câștigat titlul în Spania. După ani de succese, a venit prima lovitură a carierei. Nu s-a integrat în sistemul madrilenilor și a plecat la Benfica. Era și greu: “Nu e ușor să-i înlocuiești pe Diego Forlan, Diego Costa și Radamel Falcao. Trebuie să-mi creez propria istorie și să marchez goluri”, declara Jimenez, la momentul transferului la Atletico.

Goleador la Benfica și Wolves

Impresionați de calitățile sale, cei de la Benfica au pus pe masă 22 de milioane de euro. Raul s-a integrat, a marcat 18 goluri în 80 de meciuri, a câștigat toate trofeele din Portugalia, dar era nemulțumit. De statutul de rezervă, de faptul că prinde prea puține minute. Așa că l-a urmat pe Nuno Espirito Santo la Wolves și, alături de o adevărată colonie portugheză, a pus umărul la formarea uneia dintre cele mai frumoase echipe din ultimii ani în Premier League. La 28 de ani, copilul din Tepeji care a refuzat să mănânce fructe toată viața e considerat un atacant de top în, probabil, cel mai greu campionat din lume.

Wolves, favorită cu Newcastle. Cum arată cotele pentru următoarea etapă din Premier League

Dacă în 2013 valora doar un milion de euro, cele 97 de goluri marcate în 309 meciuri l-au propulsat la o valoare de piață de 42 de milioane de euro. De-a lungul carierei, Atletico, Benfica și Wolves au plătit pentru el un total de 63,5 milioane de euro. În 2020, pe pagina de wikipedia a orașului Tepeji găsim și recunoașterea unei cariere impresionante: “Orașul Tepeji, din Mexic, este cunoscut pentru lacul Requena, dar și ca locul de naștere al lui Raul Jimenez”.

Leave a Reply