liga 1 etapa

Ultima etapa a anului din Liga 1: Cine rămâne lider peste iarnă?

Ultima etapa din 2016 începe vineri în Liga 1. Trei echipe se luptă pentru primul loc din campionat, care să le asigure o iernare din postura de lider.

Viitorul, Mediaș și Steaua au șanse să ocupe prima poziție din Liga 1, în pauza de iarnă. „Găzarii” pornesc lideri înainte de startul etapei cu numărul 21. Cu 39 de puncte, echipa lui Cristi Puștai va avea un meci dificil, luni, pe teren propriu, contra celor de la Astra Giurgiu. Dacă va învinge, are asigurat primul loc din clasament în pauza sezonului.

Un egal sau înfrângere a celor de la Gaz Metan ar putea deschide portițe pentru Viitorul și Steaua, fiecare cu câte 37 de puncte înainte de etapă. Ambele au golaveraj mai bun decât Mediașul, iar în cazul unor victorii coroborate cu cel mult un egal al „găzarilor” le-ar aduce peste Mediaș în clasament.

Echipa lui Gică Hagi are la rândul său golaveraj mai bun decât Steaua, așadar o victorie cu FC Botoșani i-ar asigura cel puțin locul al doilea.

În ceea ce îi privește pe roș-albaștrii, aceștia nu pot spera decât să o învingă pe Poli Timișoara și să aștepte cel mult un egal de la Mediaș și Viitorul, pentru a urca pe primul loc. Dacă Steaua face egal sau pierde, poate inclusiv să pierdă locul al treilea, în cazul în care Viitorul nu este învinsă, iar echipa de pe locul al patrulea –  Craiova – învinge vineri la Chiajna.

Primele 4 locuri din campionat se vor împărți așadar între Mediaș, Viitorul, Steaua și Craiova. Altcineva nu poate interveni.

Dinamo (locul 5) și CFR Cluj (locul 6) au asigurate pozițiile de playoff în iarnă. Nici una dintre ele nu poate cădea mai jos de locul al șaselea, dar nici nu poate urca pe poziția a patra. Singurul lucru care se poate întâmpla este ca ardelenii să treacă pe 5, dacă vor câștiga meciul cu Voluntari, iar Dinamo face cel mult un egal cu Poli Iași.

Etapa 21, program complet

Etapa 21
Vineri, 16.12.2016
20.30 Concordia Chiajna – CSU Craiova
Sâmbata, 17.12.2016
14.00 FC Voluntari – CFR Cluj
20.30 FC Steaua – Poli Timisoara
Duminica, 18.12.2016
18.00 ASA Târgu Mures– Pandurii Târgu jiu
20.30 CSM Poli Iasi – Dinamo Bucuresti
Luni, 19.12.2016
18.00 Gaz Metan Medias– Astra Giurgiu
20.30 FC Viitorul – FC Botosani

Foto: lpf.ro

Leave a Reply