Cum stau granzii Europei în grupele Ligii, după 2 runde

Cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent aduce din nou în prim-plan cele mai tari formații ale Europei, care sunt însă parcă mai nevoite ca niciodată să pună osul serios pentru a trece în primăvara europeană.

Echipe precum FC Salzburg, Sheriff Tiraspol, Young Boys sau Club Brugge, sunt pe loc de calificare în primăvara Ligii după două etape care ne-au arătat încă o dată de ce fotbalul este supranumit “Sportul Rege”.

 

Grupa A

Două dintre cele mai bogate cluburi ale planetei, Paris Saint Germain și Manchester City au fost trase la sorți în această grupă din care mai fac parte Club Brugge și RB Leipzig, victime sigure la prima vedere. Belgienii de la Brugge însă au reușit un rezultat uriaș în prima etapă pe teren propriu, cand au anihilat atacul de miliarde al parizienilor format din Mbappe, Neymar și Messi. 1-1 a fost scorul final, însă belgienii puteau în mai multe rânduri să dea lovitura în repriza secundă. Parizienii s-au revanșat însă marți seară când au reușit să treacă de City pe teren propriu, scor 2-0.

  1. Paris Saint-Germain 4 pct.  
  2. Club Brugge 4 pct.
  3. Man. City 3 pct.
  4. RB Leipzig 0 pct.

 

Grupa B

Probabil cea mai puternică grupă din punct de vedere valoric este grupa B din care fac parte Liverpool, Atletico Madrid, AC Milan și FC Porto, 3 dintre acestea fiind foste câștigătoare ale Ligii. Atletico are și ea două finale la activ, în 2014 și în 2016, ambele pierdute în fața rivalei din oraș, Real Madrid. După două runde jucate în această grupă, Liverpool s-a instalat pe prima poziție după victoriile 3-2 cu AC Milan și 1-5 la Porto și este favorită certă la calificare. AC Milan nu mai jucase din 2013 în Ligă, iar acest lucru s-a văzut, italienii suferind două înfrângeri în primele 2 runde, iar șansele la o prezență în primăvara Ligii sunt din ce în ce mai mici.

  1. Liverpool 6 pct.
  2. Atletico Madrid 4 pct.
  3. FC Porto 3 pct.
  4. AC Milan 0 pct.

 

Grupa C

Ajax, Beșiktaș, Borussia Dortmund și Sporting Lisabona au plecat la drum în competiție din această grupă. Soarta celor patru formații pare pecetluită, cel puțin la prima vedere, după două runde disputate. Ajax și Borussia, foste câștigătoare ale Ligii, nu au avut probleme prea mari în primele două etape învingând pe rând campioanele Turciei și Portugaliei, și s-au instalat confortabil pe primele două poziții ale grupei, la egalitate de puncte. Urmează însă dublele Ajax – Borussia și Sporting – Beșiktaș, patru partide ce pot decide deznodământul final al grupei C.

  1. Ajax 6 pct.
  2. Borussia Dortmund 6 pct.
  3. Beșiktaș 0 pct.
  4. Sporting Lisabona 0 pct.

 

Grupa D

Shakhtar, Inter și Real Madrid au făcut parte și anul trecut din aceeași grupă. De data asta însă, a 4-a echipă este Sheriff Tiraspol, formație ce a bifat 2 succese istorice pentru club în primele 2 etape. La prima lor participare în grupele Ligii, moldovenii au trecut de fosta câștigătoare a Cupei UEFA, Shakhtar Donetsk după victoria cu 2-0 de pe teren propriu, iar apoi a urmat victoria de răsunet împotriva multiplei campioane a Spaniei și Europei, Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu, scor 1-2. Sheriff s-a instalat așadar pe primul loc al grupei D, și calificarea în primăvara Ligii nu mai pare la fel de îndepărtată pentru moldoveni, în timp ce favoritele grupei Inter și Real, încă își caută consistența în acest sezon european. Urmează dublele Real Madrid – Shakhtar Donetsk și Inter – Sheriff Tiraspol, iar grupa pare deschisă aproape oricărui deznodământ în acest punct.

  1. Sheriff Tiraspol 6pct.
  2. Real Madrid 3 pct.
  3. Internazionale 1 pct.
  4. Shakhtar Donetsk 0 pct.

 

 

Grupa E

Bayern Munchen controlează această grupă după cele doua victorii 0-3 pe terenul Barcelonei și 5-0 acasă cu formația pregătită de Mircea Lucescu, Dynamo Kyiv. FC Barcelona însă a început cum nu se putea mai rău campania europeană, și din favorită certă la calificarea în primăvară, formația lui Ronald Koeman este pe ultimul loc al grupei după 2 runde, fără puncte și fără goluri marcate. Rămasă fără unul dintre cei mai mari jucători ai clubului, Leo Messi, Barça are pentru început nevoie de victorii pe linie în dubla cu Dynamo Kyiv, pentru a mai spera la un loc în primăvara Ligii. Ar fi pentru prima oară în 18 ani când catalanii ar lipsi din primăvara celei mai importante competiții europene.

  1. Bayern 6 pct.
  2. Benfica 4 pct.
  3. Dynamo Kyiv 1 pct.
  4. FC Barcelona 0 pct.

 

Grupa F

În grupa F s-au întâlnit finalistele Europa League din sezonul trecut, Manchester United și Villarreal, iar acestea ocupă ultimele două poziții din clasament după primele runde. Atalanta și Young Boys conduc grupa, iar italienii nu au pierdut nicio partidă. Pentru ei urmează însă, dubla dificilă cu Manchester United, formație ce are nevoie de puncte pentru a se stabiliza pe locurile care duc în primăvara Ligii. Elvețienii de la Young Boys, care au eliminat și pe CFR Cluj în drumul spre grupe, au reușit un rezultat surprinzător în prima etapă, când au trecut chiar de formația lui Solskjaer pe teren propriu, scor 2-1, însă au capitulat următoarea rundă pe terenul Atalantei.

  1. Atalanta 4 pct.
  2. Young Boys 3 pct.
  3. Manchester United 3 pct.
  4. Villarreal 1 pct.

 

Grupa G

Salzburg, Sevilla, Wolfsburg și Lille alcătuiesc probabil cea mai echilibrată grupă a acestui sezon de Ligă. După două runde disputate, austriecii de la Salzburg s-au instalat pe prima poziție a clasamentului grație celor două rezultate pozitive, 1-1 pe terenul Sevillei și 2-1 pe teren propriu împotriva campioanei Franței, Lille. Wolfsburg și Sevilla au remizat în ambele partide disputate și sunt la egalitate de puncte. Grupa este deschisă așadar oricărui deznodământ în acest punct, iar următoarele partide vor fi dublele Wolfsburg – Salzburg  și Lille – Sevilla.

  1. Salzburg 4 pct.
  2. Sevilla 2 pct.
  3. Wolfsburg 2 pct.
  4. Lille 1 pct.

 

Grupa H

Juventus și Chelsea au plecat la drum în grupa H ca favorite certe la calificare. Malmo și Zenit par victime sigure în fața multiplei campioane a Italiei și a deținătoarei trofeului Ligii Campionilor. Bătrâna Doamnă, deși cu un început ezitant în competiția internă, a avut un start excelent în grupele Ligii, și a reușit două succese în primele două etape, ultimul fiind chiar în fața formației pregătite de Thomas Tuchel, Chelsea, scor 1-0 la Torino. Elevii lui Tuchel au trecut la limită în prima etapă de Zenit, însă pentru ei urmează dubla împotriva campioanei Suediei, Malmo, în care vor ținti cele șase puncte care să le consolideze locul de calificare în optimile de finală.

 

Trăiește la Cote Maxime cele mai tari partide ale noului sezon european pe Betano! Pe site și în aplicație, disponibilă pe Google Play și AppStore, ți-am pregătit o ofertă completă de pariere pentru fiecare meci: poți miza pe speciale jucători și echipe, total cartonașe, linii marcatori sau lovește bara în meci. În plus, dacă pronosticul tău nu este în ofertă, poți oricând să folosești funcția “Cere un pariu”.