steaua dinamo derby

Steaua – Dinamo, derby-ul care domină fotbalul din week-end


De vineri începe etapa a cincea din Liga 1, o etapă care va avea ca punct maxim de interes meciul dintre Steaua și Dinamo. Cele două echipe bucureștene par mai echilibrate ca niciodată în ultimii ani și am putea vedea un derby de zile mari.

Pariază online live pe meciul Steaua – Dinamo (2 aprilie 2017)

Partida are loc sâmbătă, de la ora 21:00 și va fi meciul cu numărul 165 între cele două mari echipe din România.

Dinamo s-a instalat pe poziția de lider, a început campionatul în forță așa cum nu a mai reușit în sezoanele recente. Este drept, cele 10 puncte ale lui Dinamo sunt obținute în patru meciuri, pe când Steaua, echipa aflată pe locul al doilea cu nouă puncte, are o partidă restantă pe care o va juca pe 31 august.

Din 2006 nu a mai avut loc marele derby cu Steaua și Dinamo clasate pe primele două locuri în campionat.

Roș-albii au început campionatul în forță, iar în primul meci cu Astra au marcat aproape o jumătate din cele nouă goluri de până acum. Neînvinsă în acest sezon, Dinamo a plecat cu un egal doar de la CFR Cluj.

De cealaltă parte, Steaua are trei victorii din trei meciuri și este, alături de Dinamo și de Pandurii, neînvinsă până acum în Liga 1.

Va fi un meci interesant și pentru că pe bancă se află doi antrenori tradiționali. Reghecampf este omul casei la Steaua, cel care a adus multe trofee în ultimele sezoane, iar Ioan Andone este un clasic al lui Dinamo din toate punctele de vedere.

Cine este favorită?

Steaua este privită drept marea favorită a meciului, conform caselor de pariuri sportive. Betano.com oferă o cotă de 1,90 la victorie pentru gazde, iar Dinamo are o cotă de aproape 5! De asemenea, Betano.com are o ofertă de peste 142 de piețe de pariere pentru acest meci!

Toate cotele marelui derby sunt aici, iar cotele pentru toate partidele etapei de Liga 1 se găsesc aici.

Steaua caută răzbunarea

Steaua vine cu o mare sete de răzbunare, în primul rând pentru a răsplăti pe teren farsa din tribune pusă la cale de fanii lui Dinamo la meciul cu Manchester City, iar în al doilea rând pentru a arăta că încă mai știe fotbal dupa acel 0-5 în fața lui Pep.

Dinamo joacă la victorie 

Antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, a declarat înainte de meci că echipa sa nu se va mulțumi doar cu un singur punct contra Stelei.

„Nu ne vom ulțumi cu un singur punct, ci pregătim meciul cu Steaua la victorie. Dorim să câștigăm și să arătăm o atitudine de campioni. Vechile derby-uri aveau altă încărcătură, dar acum este bine că Dinamo și Steaua sunt  pe primele două locuri”, a declarat Andone.

Trei absențe certe la Steaua

Steaua are trei mari absențe sigure: Pintilii, încă accidentat, precum și Toșca – fundașul care și-a rupt un deget de la picior în meciul cu Manchester City.  Golubovic va absenta după ce s-a lovit la ochi tot în partida cu englezii.

Steaua a anunțat vineri că Pintilii și Golubovic au fost operați, primul urmând să lipească 4 luni, iar al doilea 30 de zile. Toșca va lipsi 21 de zile.

Echipe probabile în derby

Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Mitrea, Momcilovic – Achim, Muniru – Adi Popa, Stanciu, Hamroun – Tănase

Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja, Filip – Busuladzic, I. Şerban – Rotariu, Palic, Lazăr – Gnohere

Etapa 5 – Program complet

Vineri, 19 august
21.00 CSM Politehnica Iași – FC Viitorul
Sâmbătă, 20 august
18.00 ASA Tg Mureș – Concordia Chiajna
21.00 FC Steaua București – Dinamo București
Duminică, 21 august
18.00 FC Voluntari – Pandurii Tg Jiu
20.30 CFR Cluj – Astra Giurgiu
Luni, 22 august
18.30 Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani
21.00 Poli Timișoara- CS U Craiova

Leave a Reply