Villarreal şi Atlético Madrid vor fi faţă în faţă pentru a 40-a oară în La Liga

Villarreal CF şi Atlético Madrid vor juca duminică, 9 ianuarie 2022, de la ora 22:00, în etapa a 20-a din La Liga, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe “Estadio de la Cerámica” din Villarreal şi va fi arbitrată de Javier Alberola Rojas.

 

Betano: 2.77 pentru o victorie Villarreal CF, 3.25 egal, 2.62 pentru un succes Atlético Madrid

 

 

Villarreal Club de Fútbol

Villarreal a avut un final de an foarte bun, câştigând 9 puncte, 2-0 cu Rayo Vallecano, 3-1 cu Real Sociedad şi 5-2 cu Deportivo Alavés. Echipa antrenată de Unai Emery a început excelent şi în 2022, surclasând-o în ultima etapă a turului cu 5-0 acasă pe Levante UD. După 19 etape disputate în campionatul Spaniei gruparea din Villarreal este clasată pe un modest loc 9, cu 28 puncte, la 4 puncte de Atlético Madrid, ocupanta poziţiei a 4-a, ultima de Liga Campionilor. Dacă vrea cu adevărat să revină în lupta pentru un loc de Liga Campionilor, “El Submarino Amarillo” ar trebui să câştige partida de acasă cu campioana. VCF are 4 victorii la rând în La Liga, însă joi a fost eliminată în turul al treilea al Cupei Spaniei cu 2-1 la Gijón de Sporting. De acum Villarreal se va concentra în campionat, unde are ca obiectiv să se claseze la final pe locurile 3-4 şi în optimile Ligii Campionilor, unde va juca pe 22 februarie şi 16 martie cu Juventus Torino. Gazdele au mari probleme de lot, Francis Coquelin, Rubén Peña şi Paco Alcácer fiind accidentaţi, Arnaut Danjuma este incert iar Serge Aurier, Samuel Chukwueze, Aïssa Mandi şi Boulaye Dia sunt plecaţi la Cupa Africii pe Naţiuni. Golgheterii echipei sunt Gerard Moreno (8 goluri), Arnaut Danjuma (5 goluri), Boulaye Dia (4 goluri) şi Manu Trigueros (4 goluri).

 

Club Atlético de Madrid

Atlético Madrid a avut un final de an cu rezultate neaşteptat de slabe, 4 înfrângeri în 4 etape, 1-2 cu RCD Mallorca, 0-2 cu Real Madrid, 1-2 cu FC Sevilla şi 1-2 cu Granada CF. Dacă nu ar fi reuşit să califice echipa în optimile Ligii Campionilor, probabil că argentinianul Diego Simeone ar fi fost demis de preşedintele Enrique Cerezo, care oricum vrea să aducă un nou antrenor. Totuşi, în 2021 “Los Colchoneros” au debutat cu dreptul, câştigând pe “Estadio Wanda Metropolitano” cu 2-0 în faţa lui Rayo Vallecano. Ei au mai jucat joi seară în turul al treilea al Cupei Spaniei cu Rayo Majadahonda, pe care a eliminat-o cu 5-0 pe “Estadio Cerro del Espino”. Campioana Spaniei a terminat turul de campionat pe locul 4 în clasament, cu 32 puncte, la 14 puncte de liderul Real Madrid. Aceasta are un meci în plus jucat, însă nu se mai pune problema ca “Indios” să-şi apere titlul. Ei au ca obiectiv locurile 3-4, ca să nu rateze calificarea în Liga Campionilor, mai ales că au doar 1 punct avans de ocupanta poziţiei a 5-a, FC Barcelona. Oaspeţii nu-l pot folosi pe Luis Suárez, care este suspendat, în timp ce Stefan Savić este incert iar Héctor Herrera infectat cu COVID-19. Va mai lipsi şi Kieran Trippier, care a fost vândut la Newcastle United pentru 14,3 milioane de euro, însă va reveni Antoine Griezmann, care a avut COVID-19. Golgheterii echipei sunt Antoine Griezmann (7 goluri) şi Ángel Correa (6 goluri).

 

Villarreal CF – Atlético Madrid echipele probabile

Villarreal CF: Rulli – Foyth, Raúl Albiol, Pau Torres, Pedraza – Dani Parejo, Trigueros, Capoue – Alberto Moreno, Gerard Moreno, Yeremi Pino

Atlético Madrid: Oblak – Marcos Llorente, Felipe, Mario Hermoso, Renan Lodi – Lemar, De Paul, Koke, Carrasco – Ángel Correa, Griezmann