fani romania fotbal

Rusia – România, ultimul meci din 2016

Romania joacă ultimul meci din anul 2016, contra Rusiei. Va fi un amical care încheie un început de campanie mediocru de calificare la Cupa Mondială 2018.

Rusia este o echipă care primește goluri și de la echipele slabe, a încasat 6 de la Costa Rica și Qatar în ultimele două amicale, așadar România are șansa ei de a marca dieară, de la ora 18:00.

Betano.com oferă o cotă foarte bună pentru GG (ambele echipe să înscrie) în meciul de diseară, 2.20.

Doar 19 jucători merg în Rusia

Chiar dacă Romania are nevoie de rodaj și pregătire intensă pentru a nu rata turneul final de peste doi ani, selecționerul Cristoph Daum a lăsat nu mai puțin de zece jucători să se întoarcă la echipele de club, după meciul cu Polonia.

Cei lăsați acasă sunt: Maxim, Chipciu, Stanciu, Tătărușanu, Chiricheș, Hoban, Moți, Keserü, Benzar și Ivan. Astfel, România a făcut deplasarea în Rusia cu doar 19 jucători.

România a avut o campanie de calificare neașteptată în prelimininariile Cupei Mondiale 2018. Din patru meciuri jucate, tricolorii au strâns doar 5 puncte (o victorie cu Armenia, egaluri cu Kazahstan și Muntenegru, înfrângere cu Polonia) și se află pe locul al patrulea, în condițiile în care se califică doar locul 1 la turneul final, iar cel de-al doilea merge în baraj.

Rusia, învinsă de Qatar

De cealaltă parte, Rusia este calificată din oficiu, ca gazdă, la turneul pe care îl va găzdui în anul 2018. Selecționerul Stanislav Cherchesov are ca misiune organizarea unei echipe care să nu se facă de râs. Rusia are un atac care înscrie, dar și o apărare care primește goluri chiar și de la echipele slabe.

De exemplu, în ultimul meci, Rusia a pierdut amicalul jucat pe terenul celor din Qatar, cu scorul de 2-1. În penultimul meci, tot un amical, slavii au fost învinși acasă de Costa Rica, scor 3-4.

De aceea, România are diseară oportunitatea nu neapărat de a câștiga, ci de a marca.

Lotul României pentru Rusia

Portari: Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra), Valentin Cojocaru (Crotone)

Apărători: Cristian Săpunaru (Astra), Bogdan Ţîru (FC Viitorul), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Alin Toşca (FC Steaua Bucureşti), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (FC Steaua Bucureşti), Iasmin Latovlevici (Karabükspor)

Mijlocași: Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Dragoş Nedelcu (FC Viitorul), Răzvan Marin (FC Viitorul), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti), Andrei Prepeliţă (FC Rostov)

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Deportivo La Coruna), Gheorghe Grozav (Terek Grozny), Dorin Rotariu (Dinamo).

Echipe probabile Romania – Rusia

Rusia: Akinfeev – Vasin, Kutepov, Kudryashov, Kombarov – Samedov, Erokhin, Glusakov, Zobnin – Kokorin, Poloz.

România: Pantilimon – Enache, Dr. Grigore, Toşca, Latovlevici – Prepeliţă – Rotariu, Bicfalvi, R. Marin, Grozav – Fl. Andone.

Leave a Reply