Topul salariilor din fotbal

 Prima ligă de fotbal engleză, Premier League, este cel mai bine plătit campionat al „sportului rege” din lume. Pariază pe Betano.com pe cele mai importante ligi de fotbal din Europa (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1)

Publicația britanică Daily Mail citează o cercetare de piață realizată de Global Sports Salaries Survey (GSSS), care a realizat o medie anuală a salariilor cluburilor de fotbal. Cea mai mare medie este în prima ligă engleză, Premier League, cu o valoare de 2,4 milioane de lire sterline.

Urmează Spania, cu La Liga, acolo unde un jucător câștigă anual, în medie, 1,2 milioane de lire sterline. Podiumul este completat de Serie A, iar pe locul al patrulea se află Bundesliga, ultimul campionat care reușește să se mențină la peste 1 milion de lire sterline anual, per jucător.

Pe locul al cincilea este campionatul Franței, Ligue 1, urmat de ligile din China și SUA.

Iată topul  campionatelor de fotbal cu cele mai mari medii salariale anuale, per jucător. Valorile sunt expimate în lire sterline.

Premier League (Anglia) 2.438.278 
La Liga (Spania) 1.239.295
Serie A (Italia) 1.105.633
Bundesliga (Germania) 1.039.856
Ligue 1 (Franța) 728.514
Super League (China) 586.558
MLS (SUA) 237.116
J League (Japonia) 160.515
Premiership (Scoția) 146.899

salarii cluburi fotbal

Cel mai bine plătite echipe din fotbal

Manchester United are o medie anuală salarială, per jucător, de 5,77 milioane de lire sterline, fiind clubul cu cele mai mari ștate de plată. Urmează FC Barcelona, cu o medie salarială anuală per jucător în valoare de 5,65 milioane de lire sterline.

Manchester City și Real Madrid sunt următoarele în top, având medii salariale anuale de peste 5 milioane de lire sterline.

Iată topul cluburilor de fotbal cu cele mai mari medii salariale anuale din Europa. Acesta este dominat de echipele engleze, un lucru normal având în vedere că prima ligă din această țară are cea mai bună medie anuală a salariilor la nivel de cluburi.
capture

Cel mai bine plătit jucător din fotbal

Sunt de fapt doi, așa cum se poate vedea în imaginea de mai sus, Ronaldo și Messi, fiecare cu câte 18,98 de milioane de lire sterline. La mică distanță urmează Gareth Bale. Pe locul al patrulea apare Hulk, în campionatul Chinei.

Leave a Reply