romania muntenegru cm 2018 preliminarii

România, meci de infarct la debutul în preliminariile Cupei Mondiale 2018


România a jucat duminică seara, la Cluj, prima partidă din preliminariile Cupei Mondiale 2018, terminată 1-1 cu Muntenegru.

Așteptați să domine și să obțină o victorie, tricolorii au jucat destul de anost, dar au deschis scorul în minutul 85. Oaspeții au egalat însă la faza imediat următoare, pentru ca România să își spulbere singură victoria în minutele de prelungiri ratând un penalty.

România a jucat primul meci cu noul selecționer german, Cristoph Daum, pe bancă. Tehnicianul nu a vrut să riște în prima repriză, iar primele 45 de minute au fost fără ocazii de gol de ambele părți. Abia în a doua parte, Daum a operat niște schimbări care au dinamizat partida. Una dintre ele a fost cea a introducerii lui Adrian Popa, cel care deschis scorul în minutul 85 după o pasă trimisă de Nicușor Stanciu.

Ne îndreptam spre un meci câștigat cu greu, un meci controlat de România, în care Muntenegrul nu trimisese nici o minge pe spațiul porții. Numai că, imediat după gol, oaspeții au egalat în minutul 87.

Săpunaru a comis un fault inutil în preajma careului, iar Mutenegru a obținut o lovitură liberă. S-a executat înalt, iar Stevan Jovetic a înscris cu o lovitură de cap după ce tot Săpunaru l-a scăpat din marcaj.

S-au arătat de la margine cinci minute de prelungiri. La ultima fază de joc, România a obținut un penalty după ce Keșeru a fost faultat în careu de Vukcevic. A executat Stanciu, peste poartă! (foto sus)

Situația în grupă

În celelalte meciuri din grupă, jucate tot duminică, favorita la calificare Polonia a terminat doar la egalitate, 2-2 în Kazahstan, iar Danemarca a învins acasă Armenia cu 1-0. Liderul grupei este Danemarca, singura echipă cu trei puncte, urmată la egalitate pe locul 2 de Polonia și Kazahstan.

România se află pe locul 4, la egalitate cu Mutenegru. Pe locul 6 este Armenia.

Daum, optimist

După meci, Cristoph Daum a declarat că România a ratat de puțin victoria, dar că trebuie să progreseze de la meci la meci pe viitor în aceste preliminarii la capătul cărora trebuie să obțină calificarea.

„Trebuie să avem încredere în forțele noastre. Nu se poate obține o calificare din primul meci, avem în față un  drum lung. Am văzut multe lucruri bune, mai ales la 1-1 când nu am cedat. Am revenit în joc, iar asta este foarte bine. Avem soarta în mâinile noastre și vom disputa două meciuri grele cu Armenia și Kazahstan. În fotbal trebuie și noroc, dar din păcate noi nu l-am avut. Am fost foarte aproape de o victorie”, a declarat neamțul.

Au jucat echipele

România: 1. Costel Pantilimon — 6. Romario Benzar, 4. Cosmin Moți, 21. Dragoș Grigore (căpitan), 3. Steliano Filip — 5. Ovidiu Hoban, 22. Cristian Săpunaru — 17. Eric Bicfalvi (8. Adrian Popa, 76), 19. Bogdan Stancu (13. Claudiu Keșeru, 90), 23. Nicolae Stanciu — 9. Florin Andone (11. Gabriel Torje, 70).

Muntenegru: 1. Mladen Bozovic — 6. Zarko Tomasevic, 15. Stefan Savic, 22. Marko Simic, 4. Nikola Vukcevic — 23. Adam Marusic, 7. Marko Vesovic (16. Damir Kojasevic, 80), 19. Aleksandar Scekic, 8. Marko Bakic (9. Stefan Mugosa, 68) — 10. Stevan Jovetic (căpitan) — 11. Fatos Beciraj (20. Nemanja Nikolic, 90+2).

Pariază pe Fotbal

Leave a Reply