Avancronica etapei a 14-a din România

După meciurile de la mijlocul săptămânii din Cupă, urmează etapa cu numărul 14, penultima a turului de campionat. Bătălia pentru locurile de playoff este foarte strânsă după 13 runde jucate, între locul opt și poziția secundă fiind o diferență de doar patru puncte.

 

Patru remize la rând pentru FC Botoșani

Elevii lui Marius Croitoru au avut un început foarte bun de stagiune și au ocupat poziția secundă în clasament pentru câteva etape, reușind să treacă de echipe precum CFR Cluj, Universitatea Craiova, UTA Arad sau FC Voluntari. Moldovenii nu mai găsesc însă drumul spre victorie de patru etape, timp în care au remizat cu formații aflate în partea inferioară a clasamentului. Chiar și așa, FC Botoșani a rămas pe loc de playoff grație formei pozitive de la începutul sezonului.

Vineri, FC Botoșani primește vizita Farului din Constanța în prima partidă a etapei. Constănțenii traversează o perioadă dominată de inconstanță și au adunat trei înfrângeri în ultimele cinci partide, ieșind astfel din prim-planul ierarhiei. Ambele formații au marcat doar de trei ori în ultimele cinci runde, așa că ne putem aștepta la o partidă de uzură, însă cu puncte importante puse în joc.

 

Meci de trei puncte pentru Universitatea Craiova

Formația pregătită de Laurențiu Reghecampf este într-o formă excelentă în ultima perioadă, aceștia înscriind nu mai puțin de 17 goluri în ultimele cinci partide disputate, fără să primească vreunul. “Leii” au legat patru succese consecutive în campionat și ocupă în acest moment locul doi în clasament, la o distanță de opt puncte față de liderul CFR Cluj. Prestațiile consistente ale oltenilor din ultima perioadă transmit mesajul clar al depunerii unei candidaturi serioase la titlu.

Sâmbătă, pe Ion Oblemenco va veni noupromovata CS Mioveni, formație ce n-a mai câștigat un meci de opt etape. Mai mult, argeșenii au trei înfrângeri consecutive în deplasare, iar partida împotriva Craiovei nu pare că va face excepție, cel puțin la prima vedere.

 

CFR Cluj – examen dificil cu FC Voluntari

Campioana en-titre a reușit o victorie importantă în etapa precedentă, 2-0 pe teren propriu împotriva celor de la Sepsi OSK, succes care i-a consolidat acesteia avantajul liniștitor față de principalele urmăritoare. Clujenii au un bilanț impresionant în campionat, 11 victorii în 13 etape, doar Rapid și FC Botoșani reușind să surclaseze formația din Gruia până acum. CFR Cluj este singura reprezentantă a României în Cupele Europene în acest sezon, însă situația nu arată foarte bine acolo, aceștia ocupând ultimul loc al grupei după trei runde.

Formația lui Dan Petrescu va primi vizita ilfovenilor de la FC Voluntari. Aceștia au avut o serie impresionantă și au câștigat șase din ultimele șapte partide în campionat și ocupă în acest moment loc de playoff. Echipa pregătită de Liviu Ciobotariu se anunță a fi așadar o nucă greu de spart pentru clujeni.

 

FCSB revine după criza provocată de pandemie

După ce roș-albaștrii nu au reușit să se prezinte pentru meciurile cu Farul (în campionat) și FC Voluntari (în Cupă), aceștia revin ușor-ușor după criza indisponibilităților provocată de pandemie. FCSB are cinci succese consecutive și pare că și-a găsit constanța sub comanda lui Edi Iordănescu. Echipa ocupă locul al treilea în acest moment, însă are un meci în minus față de adversarele din față. Cu o presupusă victorie în restanța cu Farul, FCSB ar ocupa poziția secundă și s-ar apropia la șase puncte de campioana CFR Cluj.

Până la restanță vine însă meciul de duminică de pe teren propriu împotriva celor de la FC Argeș. Formația condusă de Andrei Prepeliță este neînvinsă de șapte runde și a reușit să oprească seria de victorii a Voluntariului în etapa trecută. Nu va fi o partidă ușoară pentru FCSB, însă roș-albaștrii nu au decât varianta victoriei pentru a rămâne activi în cursa de urmărire a CFR-ului.

 

Ne așteaptă așadar o rundă cu meciuri foarte importante pentru toate echipele angrenate în lupta pentru titlu sau pentru un loc în playoff, într-o perioadă în care constanța este esențială având în vedere diferențele mici de puncte între primele 8 poziții din clasament.

Vino pe Betano să consulți oferta completă de pariere pentru toate meciurile etapei și plasează pronosticurile câștigătoare!