Europa Conference League: West Ham United – FCSB

West Ham United şi FCSB vor juca joi, 8 septembrie 2022, de la ora 22:00 (Pro TV), în Grupa B din Europa Conference League. Partida va avea loc pe stadionul “London” din Londra şi va fi arbitrat de Benoît Bastien din Franţa.

 

Betano: 1.22 pentru o victorie West Ham United, 5.90 egal, 12.50 pentru un succes FCSB

 

 

West Ham United Football Club

În sezonul trecut, West Ham United a avut um parcurs fantastic în Europa League. A terminat pe locul întâi în Grupa H cu 13 puncte, fiind urmată de Dinamo Zagreb 10 puncte, Rapid Viena 6 puncte şi KRC Genk 5 puncte. Au urmat optimile de finală, 0-1 în deplasare şi 2-0 acasă după prelungiri cu FC Sevilla, sferturile de finală, 1-1 acasă şi 3-0 în deplasare cu Olympique Lyon şi semifinala, 1-2 acasă şi 0-1 în deplasare cu Eintracht Frankfurt.

La casa de pariuri Betano echipa antrenată de David Moyes are cota 8.00 că va câştiga Europa Conference League, fiind a doua favorită, după Villarreal CF, care are cota 5.50. ACF Fiorentina, 1. FC Köln, OGC Nice şi AZ Alkmaar au cota 25.00 la pariuri antepost.

“The Irons” s-au clasat pe locul 7 în sezonul precedent al campionatului Angliei, cu 56 puncte, la 2 puncte de Manchester United, care a prins un loc de Europa League. Ei au fost calificaţi direct în play-off-ul Europa Conference League, unde au jucat cu danezii de la Viborg FF, pe care i-au eliminat lejer, 3-1 acasă (Gianluca Scamacca 24, Jarrod Bowen 64, Michail Antonio 78 – Jakob Bonde Jensen 69) şi 3-1 în deplasare (Gianluca Scamacca 22, Saïd Benrahma 51, Tomáš Souček 63).

WHU a început slab în acest sezon de Premier League, fiind clasată pe poziţia a 18-a, cu 4 puncte. “The Hammers” au câştigat 1-0 cu Aston Villa, au terminat la egalitate 1-1 cu Tottenham Hotspur şi au pierdut 0-2 cu Manchester City, 0-1 cu Nottingham Forest, 0-2 cu Brighton & Hove Albion şi 1-2 cu Chelsea Londra.

Trebuie de menţionat că londonezii au un palmares foarte slab în cupele europene împotriva echipelor româneşti. Ei au eliminat-o cu 4-0 şi 0-1 pe Politehnica Timişoara în turul al-II-lea al Cupei Cupelor, în sezonul 1980-1981.

În sezonul 1999-2000 al Cupei UEFA, englezii au jucat în turul al doilea cu Steaua București (actuala FCSB), rezultatele fiind 0-2 în Ghencea şi 0-0 pe “Upton Park”. Astra Giurgiu a lui Marius Şumudică a scos-o de două ori pe West Ham din Europa League, 2-2 şi 2-1 în turul al treilea preliminar al sezonului 2015-2016 şi 1-1 şi 1-0 în play-off-ul sezonului 2016-2017.

 

Gazdele nu pot conta pe fundaşul central marocan Nayef Aguerd, care este accidentat. În rest toţi jucătorii sunt la dispoziţia tehnicianului David Moyes.

 

FCSB

FCSB s-a calificat în grupele unei competiţii europene după o pauză de 4 ani, însă are şanse mici de a se califica în optimile de finală, ţinând cont că West Ham United şi Anderlecht Bruxelles sunt mai puternice. La casa de pariuri Betano cotele pentru câştigătoarea Grupei B sunt, WHU 1.45, RSC Anderlecht  4.25, FCSB 10.00 şi Silkeborg IF 12.00. Românii au cota 3.30 că vor termina pe locurile 1-2.

 

“Roș-albaștrii” se vor simţi ca acasă, Stratford fiind un cartier londonez în care locuiesc mii de români. Conform patronului Gigi Becali, FCSB va avea în jur de 10.000 de suporteri în această seară.

Echipa antrenată de Nicolae Dică a jucat trei tururi preliminare ca să se califice în grupele Europa Conference League, rezultatele fiind 0-1 şi 4-2 cu FC Saburtalo, 1-0 şi 1-0 cu FC DAC 1904 Dunajská Streda şi 1-2 şi 3-1 cu Viking Stavanger. În ultimele 4 sezoane, 3 de Europa League şi unul de Conference League, românii au fost eliminaţi de Rapid Viena, Vitória Guimarães, Slovan Liberec şi Shakhter Karagandy.

“Roş-albaştrii” au mulţi jucători accidentaţi pentru confruntarea cu englezii. Vor lipsi fundaşul central Iulian Cristea, fundaşul stânga Ionuț Panțâru, mijlocaşul defensiv Ovidiu Popescu, mijlocaşul central Adrian Șut, atacantul Andrei Dumiter şi atacantul Bogdan Rusu. Faţă de meciul cu Viking Stavanger va reveni după o suspendare Darius Olaru şi va fi titular atacantul italian Andrea Compagno, transferat de la FC Universitatea Craiova.

Nicolae Dică: “Mă bucur că am ajuns în grupele Conference League şi că întâlnim o echipă de nivelul lui West Ham. E o mândrie şi o bucurie pentru noi că suntem aici să dăm piept cu o echipă de nivelul acesta, dintr-un campionat foarte puternic. Toată lumea ştie ce adversar este, câţi bani a investit. Cred că sunt pe locul trei ca investiţii. Eu sunt mândru că antrenez din nou în Europa. Eu mă mândresc cu treaba asta, sunt mândru de ceea ce am realizat în această lună de când sunt la echipă. În Europa, pentru că în campionat nu sunt mulţumit. Să antrenezi la un meci cu 60.000 de oameni în tribună… ce poate să-şi dorească mai mult un antrenor? Dacă am ajuns aici, nu trebuie să facem doar prezenţă. Chiar dacă pierdem jocul, trebuie să ieşim cu capul sus”.

 

West Ham United – FCSB echipele probabile

West Ham United: Areola – Johnson, Kehrer, Ogbonna, Cresswell – Lanzini, Souček – Bowen, Fornals, Benrahma – Scamacca

FCSB: Târnovanu – Boboc, Dawa, Tamm, Radunović – Olaru, Edjouma, Oct. Popescu – Cordea, Compagno, Fl. Coman – Miculescu