portugalia campioana euro 2016

Portugalia, regina Europei


Portugalia a câștigat duminică seară EURO 2016, după ce a învins gazda turneului, Franța, cu 1-0, după prelungiri. A fost un meci dramatic, cu momente cheie pline de tensiune.

Începută echilibrat, partida a fost ruptă de accidentarea lui Ronaldo. Căpitanul Portugaliei a fost lovit brutal de Payet, la genunchi, în minutul 8. Ronaldo a încercat să reziste, deși avea dureri cumplinte, însă a trebuit să fie schimbat  în minutul 25 în aplauzele întregului stadion.

Francezii au dominat meciul și au avut ocazii de gol prin Griezmann, însă fie acesta a tras imprecis fie mingile au fost parate de portarul portughez Rui Patricio.

Portugalia nu a așteptat să primească gol. O foarfecă a lui Quaresma a fost prinsă de sub bară de Hugo Lloris în repriza a doua.

Bară în minutul 90

În minutul 90, Franța a atins aproape trofeul. Gignac a șutat din careu, mingea a trecut pe lângă Rui Patricio și a lovit bara!

În prelungiri, Guerreiro a trimis în transversală pentru Portugalia, în minutul 104, o execuție aproape perfectă din lovitură liberă. Lloris era bătut la rândul său.

Eder, un gol cât un trofeu

Titlul european a fost decis de Eder. Acesta a trimis un șut din fara careului, deși nimeni nu se aștepta la o execuție spre poartă. Șutul lui Eder a fost de mare tehnicitate, iar Lloris a fost învins.

Portugalia a câștigat primul titlu european din istorie, primul trofeu de la un turneu final. Cupa a fost ridicată deasupra capului prima oară de Cristiano Ronaldo, spre bucuria echipei lusitane care a meritat succesul.

Elevii lui Fernando Santos s-au apărat aproape fără greșeală, au atacat letal și au reușit să câștige finala și fără Ronaldo.