germania italia

Germania caută prima victorie din istorie cu Italia


Privind meciurile de până acum de la EURO 2016 două echipe s-au detașat ca rezultate și calitate a jocului. Acestea sunt Germania și Italia, ele urmând să joace în sferturile de finală sâmbătă de la ora 22:00.

Cele două nume uriașe nu sunt străine unulde altul la cel mai înalt nivel. Italia domină și a adunat 4 victorii la EURO sau Cupa Mondială cu nemții, alături de patru egaluri. Germanii i-au învins pe azzurrii doar în amicale sau turnee secundare! Mai jos trecem în revistă partidele jucate de cele două echipe în cadrul turneelor finale.

Betano.com: Cote pariuri online Germania – Italia

Să vedem puțină istorie.

Italia – Germania de Vest 4-3 (17 iunie 1970, semifinale Cupa Mondială)

Acest meci a rămas faimos pentru nu mai puțin de cinci goluri marcate în cele două reprize de prelungiri. Cele 90 de minute se terminaseră 1-1, iar în prelungiri a început nebunia: a marcat Gerd Muller, apoi Tarcisio Burgnich a egalat, Luigi Riva a adus Italia la conducere, iar Muller a egalat pentru Germania! Gianni Rivera a înscris golul victoriei cu 9 minute rămase din joc.

Italia – Germania de Vest 3-1 (11 iulie 1982, finala Cupei Mondiale)

Italia a ratat un penalty prin Antonio Cabrini, dar apoi au marcat Paolo Rossi (al șaselea gol în turneu), Marco Tardelli și Alessandro Altobelli. Germania a înscris prin Paul Breitner golul de onoare. Căpitanul Dino Zoff, în vârstă de 40 de ani, a ridicat trofeul mondial pentru Italia. „Toți mi-au spus să iau cupa și să dansez. Credeți că mai puteam dansa la 40 de ani?”, și-a amintit Zoff.

Italia – Germania 2-0 Germany (4 iulie 2006, semifinale Cupa Mondială)

Germania credea că va câștiga pentru prima oară cu Italia, mai ales pentru că juca acasă, la Dortmund. Au fost 90 de minute fără gol, în care Gianluigi Buffon a ieșit la rampă, în timp ce Italia a lovit de două ori bara. Penalty-urile erau la orizont, dar Fabio Grosso și Alessandro Del Piero au marcat în prelungiri și au dus Italia în finală, acolo unde a pierdut cu Franța.

Italia – Germania 2-1 (28 iunie 2012, semifinale EURO 2012)

În urmă cu patru ani, cele două s-au întâlnit în semifinalele EURO 2012. Deznodământul? Ca și până atunci s-a repetat istoria. Eroul a fost Mario Balotelli cu două goluri în prima repriză. Germania a înscris din penalty Mesut Ozil, dar echipa lui Joachim Low a fost eliminata, deși fusese favorita meciului.

De atunci, au mai jucat două meciuri amicale, unul terminat egal și altul câștigat de nemți cu 4-1 pe 29 martie 2016.

Leave a Reply