medalii rio romania

România, în cursa pentru prima medalie la Rio


Prima medalie la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio pentru România plutește în aer. Chiar dacă tricolorii au avut un start mai ezitant sau, uneori, pur și simplu ghinionist, vor trebui să aducă acasă și ceva din metalul prețios brazilian.

Cu cât se va mări zestrea de medalii?

România are 301 de medalii olimpice la Jocurile Olimpice de Vară, așa cum se vede în graficul de mai sus realizat de Betano.com – cea mai nouă agenție legală de pariuri online legale din România – cea care oferă pentru pasionații de pariuri sportive o secțiune specială, dedicată Jocurilor Olimpice de Vară Rio 2016.

România participă la a 21-a sa ediție de Jocuri Olimpice de Vară. În anul 1984, la Los Angeles, țara noastră a câștigat cele mai multe detalii, 53 în total.

Cele mai multe medalii de aur s-au câștigat însă la Sydney, în anul 2000, 11 compuse din cel mai prețios metal.

Șanse la tenis și gimnastică

Șanse mari la medalii le au Florin Mergea și Horia Tecău la tenis, în proba de dublu. Cei doi s-au calificat în careul de ași după un meci senzațional în sferturile de finală și vor lupta cu șanse reale pentru un metal olimpic.

La gimnastică, după eșeciul de calificare cu echipa, toată greutatea unei medalii a căzut pe umerii Cătălinei Ponor. Decizia sa de a renunța la individual compus pentru a se concentra pe bârnă a fost una salvatoare. A ajuns în finala acestui aparat cu a cincea notă și, de ce nu, în finală ar putea arăta mai mult. Tot la gimnastică, Marian Drăgulescu va avea și el un cuvânt de spus.

Onoare și învinșilor

România a plecat cu o țintă oficială de 6-8 medalii la Rio. Din păcate, unele dintre ele au fost ratate la scrimă individual feminin și la judo feminin. La judo s-a ratat bronzul la mustață, uneori în ultima secundă sau pentru un singur punct. Însă, acesta este sportul, se joacă de la egal la egal, iar cel mai bun câștigă. Iar cel mai bun nu este mereu cel cu care noi ținem.

Cert e că sportivele noastre la judo, Andreea Chițu și Corina Căprioriu, au pus tot sufletul lor pe tatami, iar la rândul lor toți sportivii noștri de la Rio au încercat cât au putut, și chiar mai mult decât atât, pe „câmpul de luptă”.

Pariază pe Rio 2016

Leave a Reply