Liga 1: Universitatea Craiova – Farul Constanța

Universitatea Craiova şi Farul Constanța vor juca luni, 5 septembrie 2022, de la ora 21:30, în etapa a 9-a din Liga 1, sezonul 2022-2023. Partida va avea loc pe stadionul “Municipal” din Drobeta Turnu Severin. Partida va fi televizată de Orange Sport, Digi Sport şi Prima Sport şi va fi arbitrată de Adrian Cojocaru din Galaţi.

 

Betano: 2.07 pentru o victorie Universitatea Craiova, 3.35 egal, 3.70 pentru un succes Farul Constanța

 

Universitatea Craiova

Universitatea Craiova avea 3 victorii consecutive în Liga 1 înaintea meciului de la Mediaş cu FC Hermannstadt şi se părea că a trecut peste eliminarea din Europa Conference League cu Hapoel Be’er Sheva. Nu a fost însă aşa, pentru că ploaia şi jocul bun al sibienilor au dus la victoria acestora cu scorul de 1-0, golul fiind înscris de Daniel Paraschiv (50).

“Alb-albaştrii” sunt după 7 etape disputate pe locul 9 în clasament, cu 11 puncte, la 10 puncte distanţă de liderul Rapid Bucureşti, care are 2 meciuri în plus. Următorul meci va fi în deplasare cu CFR Cluj, pe 11 septembrie 2022, astfel că ar fi foarte important să câştige cele 3 puncte din confruntarea cu constănţenii care va avea loc luni seara. La casa de pariuri Betano echipa din Bănie are cota 8.50 că va câştiga campionatul.

Mirel Rădoi: “Întâlnim cea mai puternică echipă până în acest moment din campionatul României. Dacă mi-e frică de ceva la această partidă, mi-e frică de cei doi atacanţi, Alibec și Munteanu. E normal să vină oameni pentru Gică Hagi oriunde în România şi nu numai în România. Pe unde am jucat şi eu, prin Golf, oamenii vorbeau numai de el. În Turcia când ne duceam în cantonamente, la fel în Cipru. A creat o echipă minunată anul acesta, o echipă care chiar se poate bate la titlu şi mi-aş dori din suflet, aşa, ca o ambiţie personală, să pot să-mi bat unul dintre profesori”.

Antrenorul Mirel Rădoi a renunţat la fundașul dreapta Ștefan Vlădoiu, care a fost împrumutat la Universitatea Cluj. După plecarea italianului Mirko Pigliacelli la FC Palermo, oltenii au rămas fără un portar de valoare, astfel că l-au transferat pe lituanianul Giedrius Arlauskis, care era liber de contract. Acesta va fi titular în confruntarea cu constănţenii. Vor lipsi însă doi titulari, stoperul Paul Papp care este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene şi atacantul bosniac Elvir Koljić, care este accidentat.

 

Farul Constanța

Farul Constanţa a câştigat clar, cu scorul de 3-1, în ultimele două etape jucate în Liga 1, deşi a jucat cu campioana şi vice-campioana României. Dobrogenii s-au impus cu 3-1 în Gruia (Alexi Pitu 35, Louis Munteanu 63, 87 – Cephas Malele 10 penalty) şi 3-1 la Ovidiu cu FCSB (Denis Alibec 23 penalty, Kevin Doukoure 45+2, Constantin Grameni 77 – Andrea Compagno 70).

“Alb-albaştrii” sunt după 8 etape disputate pe locul 2 în clasament, cu 18 puncte, la 3 puncte de liderul Rapid Bucureşti, însă dacă vor câştiga cu Universitatea Craiova, vor reveni pe prima poziţie. Ultimele 3 meciuri ale constănţenilor au avut rezultate de peste 2,5 goluri & GG. Următorul meci va fi acasă cu FC Argeş Piteşti, pe 11 septembrie 2022. La casa de pariuri Betano echipa din Bănie are cota 12.00 că va câştiga titlul în Liga 1.

Gheorghe Hagi: “Avem un drum lung de parcurs până la Severin, unde vom întâlni o echipă tehnică, cu jucători foarte valoroși, experimentați. Au păstrat majoritatea jucătorilor, au omogenitate, joacă un fotbal foarte bun așa cum am și simțit-o anul trecut în play-off. Noi suntem într-o formă foarte bună, într-un moment bun și sper ne ridicăm la un nivel înalt. Sper să facem un meci complet, ofensiv-defensiv și să câștigăm. Avem problemele noastre înaintea acestui meci. Avem trei jucători pe care nu ne vom putea baza, dar am încredere în restul băieților că putem face un meci bun”.

Antrenorul Gheorghe Hagi nu îl poate folosi împotriva juveţilor pe Denis Alibec, care s-a accidentat în partida precedentă cu FCSB. Absenţa atacantului constănţean este o mare pierdere, pentru că era într-o formă foarte bună. Au rămas la Ovidiu din cauza problemelor medicale, fundaşul dreapta Romario Benzar şi închizătorul Dragoș Nedelcu.

 

Universitatea Craiova – Farul Constanța echipele probabile

Universitatea Craiova: Arlauskis – Martić, Găman, Mitrea – Hanca, Mateiu, Roguljić, Bancu – Baiaram, Marković, A. Ivan

Farul Constanța: Aioani – Sârbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Doukoure, Băluță, Grameni – Pitu, Vl. Morar, L. Munteanu