rio 2016 la final

Jocurile Olimpice de la Rio s-au încheiat cu o medalie de bronz pentru România


Jocurile Olimpice de Vară 2016 de la Rio s-au încheiat luni dimineață printr-o ceremonie de aproximativ trei ore pe stadionul Maracana.

Uriașa arenă s-a transformat într-un uriaș carnaval de stradă tipic brazilian. O furtună a lovit spectacolul, iar aproximativ o jumătate de stadion a fost gol.

3

„Au fost niște Jocuri minunate, într-un oraș minunat”, a declarat președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach. „În cele 16 zile de întreceri, Brazilia a oferit inspirație întregii lumi, în aceste vremuri dificile, oferindu-ne bucurie tuturor”.

206 de țări și o echipă a refugiaților au paricipat de pe 5 pe 21 august la Jocurile de la Rio, peste 10.500 de atleți luând parte la întreceri.

România, locul 47 pe medalii și medalie în ultimele minute

România a terminat la Rio -2 locul 47 în clasamentul pe medalii, cu 5 distincții, una de aur, una de argint și trei de bronz.

Ultima medalie, una de bronz, a fost câștigată duminică noapte de luptătorul Albert Saritov, în ultimele probe de întrecere de la Rio.

SUA a terminat pe locul 1 în clasamentul pe medalii, cu 121 (dintre care 46 de aur), urmată de Marea Britanite cu 67 (27 de aur) și China cu 70 (26 de aur). Rusia s-a clasat pe locul 4 cu 56 de medalii (19 de aur).

3

Stingere emoționantă a flăcării olimpice

Ceremonia a fost privită la nivel mondial de peste 1 miliard de oameni și a fost încheiată de stingerea emoționantă a flăcării olimpice.

Flacăra fost stinsă de un nor de apă (o ploaie artificială), iar în locul ei a apărut un arbore care semnifica renașterea. Renaștarea vieții, renașterea spiritului olimpic.

După aceea totul s-a încheiat cu un  spectacol în sine de artificii și confeti.

Apariție surpriză a Japoniei

O parte a ceremoniei a fost rezervată prefațării viitoarei Olimpiade, cea de la Tokyo, din 2020.

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a apărut costumat în personajul de jocuri pe computer Super Mario, prefațând o viitoare ediție a a Jocurilor care se va dori una foarte high-tech.

Leave a Reply