usain bolt rio 2016

Usain Bolt: „Vreu să fiu lângă Muhammad Ali și Pele”


Usain Bolt a câștigat vineri dimineață cea de-a doua sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de Vară 2016 de la Rio.

Jamaicanul a dominat cursa de 200m, pornind bine și intrând pe linia dreaptă primul, deja cu un avans confortabil de unul sau doi metri. De altfel, cu acest avans a și câștigat, nimeni nu a putut să recupereze sau să pună probleme.

Timpul final a fost de 19,78 secunde, nu unul extraordinar pentru Bolt, dar suficient să fie mai bun decât alții fără dureri de cap.

S-a strâmbat la cameră

Înainte de start cu câteva secunde, în momentele ce se presupun a fi de maximă concentrare, a avut timp să se strâmbe puțin la camera de televiziune, atunci când și-a dat seama că este filmat. Iar după aceea a alergat fără greșeală.

Așa a câștigat Bolt a doua sa medalie de la Rio, după cea de la 100m.

Iar după cursă a declarat că „nu am ce să mai demonstrez. Ce mai trebuie să fac pentru a arăta că sunt cel mai mare? Încerc să ajung printre cei mari, vreau să fiu lângă Muhammad Ali și Pele”.

Jamaica, marea favorită

Și acum urmează a treia, la proba de ștafetă 4x100m, acolo unde Jamaica este favorită.

Echipa din Jamaica are prima șansă la victorie conform Betano.com, cu o cotă deloc mică, 1,25. Apoi urmează SUA cu 4,00 și la mare distanță Marea Britanie cu 35!

Tripla triplă

Așa cum am mai scris, Bolt țintește tripla triplă. Acest lucru înseamnă a trei ediții consecutive de Jocuri Olimpice când va câștiga trei medalii de aur.

Deja  deține două medalii de aur la Rio (100m și 200m) și mai are una singură (ștafetă 4x100m) pentru a reuși tripla triplă, după ce la Jocurile din 2004 și 2008 a câștigat locul 1 la aceste probe.

Bolt est la acest moment primul atlet din istorie care a câștigat trei medalii de aur la proba regină a atletismului, cea de 100m.

Leave a Reply