rusia harta dopaj rio 2016

Harta Rusiei interzise de la Rio 2016


Ultimele decizii ale forurilor internaționale legate de interzicerea sportivilor ruși, din cauza dopajului, la Jocurile Olimpice de Vară Rio 2016 au adus lumea iubitorilor sportului într-o stare confuză. Puțini sunt cei care știu la această oră în mod clar ce discipline sportive din Rusia vor fi interzise la Rio.

BBC a publicat miercuri un grafic interesant care te ajută să distingi dintr-o singură privire ramurile sportive din Rusia care nu au sau nu voie să fie prezente la Rio 2016.

CITEȘTE ȘI: Betano.com lansează o secțiune specială dedicată Rio 2016

Din imaginea de mai sus se observă că atletismul este colorat cu roșu și este sportul la care Rusia nu va avea nevoie să alinieze pe nimeni la start. Legat de această interdicție, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declarat că „Jocurile Olimpice vor fi diluate de lipsa prezenței atleților noștri”.

Apoi, cu portocaliu, sunt sporturile la care Rusia a primit interdicții parțiale. Acestea sunt întrecerile acvatice, caiak-canoe, pentatlon modern, canotaj și navigație. În cadrul acestor discipline Rusia va putea alinia sportivi, dar nu pe cei care au fost punctual interziși.

Cu gri este lista sporturilor la care Rusia ar putea primi interdicții totale sau parțiale până pe 5 august, atunci când încep Jocurile de la Rio. Iar aici lista este mai lungă: badminton, box, ciclism, golf, gimnastică, handbal, tenis de masă, taekwondo, haltere și lupte.

În fine, lista sporturilor unde Rusia nu are probleme este desenată cu verde. Arc, echitație, scrimă, judo, tir, tenis, triatlon și volei sunt sporturile la care slavii vor putea veni cu toți sportivii.

După cum se știe, forurile internaționale, printre care Federația Internațională de Atletism, Organizația Mondială Antidoping sau Tribunalul de Arbitraj Sportiv, au hotărât sau susținut eliminarea unor sportivi ai Rusiei de la Jocurile Olimpice de Vară din cauza dopajului. Problema a fost că, la atletism de exemplu, a fost interzis întregul lot, deși doar câțiva sportivi au fost efectiv testați pozitiv.

Pariază pe Rio 2016

Leave a Reply