Valencia a câştigat ultima dată la Madrid cu Real în urmă cu 14 ani, 10 luni şi 5 zile

Real Madrid şi Valencia CF vor juca sâmbătă, 8 ianuarie 2022, de la ora 22:00, în etapa a 20-a din La Liga, prima din retur. Partida va avea loc pe stadionul “Santiago Bernabéu” din Madrid şi va fi arbitrată de Alejandro José Hernández Hernández.

 

Betano: 1.38 pentru o victorie Real Madrid, 4.85 egal, 8.50 pentru un succes Valencia CF

 

Real Madrid Club de Fútbol

Real Madrid a încheiat anul 2021 cu o victorie, 2-1 în deplasare cu Athletic Bilbao şi a debutat în 2022 cu o înfrângere, 0-1 în deplasare cu Getafe CF. După 20 de etape disputate în La Liga, echipa antrenată de italianul Carlo Ancelotti este pe primul loc în clasament, cu 46 de puncte, fiind urmată de FC Sevilla 41 puncte şi Real Betis Sevilla 33 puncte, cele două echipe andaluze având un meci mai puţin disputat. “Los Blancos” probabil au petrecut de Revelion şi nu erau fresh la meciul de duminică cu Getafe, însă şi-au revenit miercuri, eliminând-o în deplasare cu 3-1 pe CD Alcoyano în turul al-III-lea din Cupa Spaniei. Realul se bate în acest an ca să câştige “tripla” – Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Spaniei. La gazde Daniel Carvajal şi Gareth Bale sunt incerţi iar Luka Jović are COVID-19. Va reveni Vinícius Júnior, care a lipsit în ultimele partide fiind infectat cu coronavirus. În tur, pe 19 septembrie 2021, Real Madrid a bătut-o pe “Mestalla” cu scorul de 2-1 pe Valencia. Golgheterii echipei sunt Karim Benzema (15 goluri), Vinícius Júnior (10 goluri) şi Marco Asensio (5 goluri).

 

Valencia Club de Fútbol

Valencia CF a terminat anul 2021 cu un eşec pe teren propriu, 1-2 cu RCD Espanyol Barcelona, însă a debutat cu o victorie în deplasare, 2-1 cu FC Cartagena în turul al-III-lea din Cupa Spaniei. Echipa antrenată de José Bordalás a terminat turul de campionat pe un modest loc 8, cu 28 puncte, având 7 victorii, 7 remize şi 5 înfrângeri. Chiar dacă a pierdut ultimul joc, trebuie de notat că “Los murciélagos” au avut 7 etape consecutive fără înfrângere, în care au înregistrat 4 victorii şi 3 rezultate de egalitate. Valencia este la 4 puncte de locul 4, ultimul de Liga Campionilor, însă va avea un meci foarte greu cu Real. Nu au făcut deplasarea la Madrid din cauza unei accidentări Gabriel Paulista, Hugo Duro este suspendat iar Toni Lato şi Dimitri Foulquier sunt incerţi. Valencia nu are nicio victorie în ultimele 13 partide disputate pe “Santiago Bernabéu” cu Real. Ultimul succes a avut loc pe 23 martie 2008, Real Madrid – Valencia CF fiind 2-3 (Raúl 36, 57 – David Villa 34, 68 penalty, Arizmendi 89). Golgheterii echipei sunt Carlos Soler (7 goluri), Gonçalo Guedes (6 goluri) şi Hugo Duro (5 goluri).

 

Real Madrid – Valencia CF echipele probabile

Real Madrid: Courtois – Vázquez, Militão, Alaba, F. Mendy – Kroos, Modric, Casemiro – Hazard, Benzema, Vinícius Júnior

Valencia CF: Cillessen – Correia, Diakhaby, Alderete, Gayà – Soler, Guillamón, Wass, Cheryshev – Gonçalo Guedes, Gómez