Liverpool – Arsenal, șocul semifinalelor Cupei Ligii Angliei

Liverpool şi Arsenal Londra vor juca joi, 13 ianuarie 2022, de la ora 21:45, prima manşă din semifinalele Cupei Ligii Angliei. Partida va avea loc pe stadionul “Anfield” din Liverpool şi va fi arbitrată de Michael Oliver. Manşa a doua va avea loc pe 20 ianuarie 2022 pe stadionul “Emirates” din Londra.

 

Betano: 2.05 pentru o victorie FC Liverpool, 3.65 egal, 3.50 pentru un succes Arsenal Londra

 

 

Liverpool Football Club

Liverpool a jucat două meciuri în 2022, în Premier League unde a terminat la egalitate, 2-2 cu Chelsea la Londra şi în turul al treilea al Cupei Angliei, unde a eliminat-o cu 4-1 acasă pe Shrewsbury Town. Echipa antrenată de Jürgen Klopp este după 20 de etape disputate în Premier League pe locul 3 în clasament, cu 42 puncte, la 11 puncte de liderul Manchester City. E greu de crezut că LFC mai poate recupera o astfel de diferenţă, chiar dacă are un meci mai puţin disputat, astfel că ar fi bine să câştige EFL Cup, mai ales că a ajuns în semifinale. “The Reds” au trecut în şaisprezecimi cu 3-3 şi 5-4 după executarea loviturilor de departajare pe Leicester City, în optimi cu 2-0 de Preston North End şi în sferturi cu 3-0 de Norwich City. În sezonul precedent Liverpool a părăsit competiţia încă din optimi, fiind eliminată de Arsenal, 0-0 şi 4-5 după executarea loviturilor de departajare. 3.10 este cota pe Betano că FC Liverpool va câştiga în acest sezon Cupa Ligii Angliei. La gazde Harvey Elliott, Thiago Alcântara, Nathaniel Phillips şi Divock Origi sunt accidentaţi, Alisson, Trent Alexander-Arnold şi Andrew Robertson sunt incerţi iar Naby Keïta, Sadio Mané şi Mohamed Salah sunt plecaţi la Cupa Africii pe Naţiuni.

 

Arsenal Football Club

Arsenal a început prost în 2022, fiind bătută cu 2-1 acasă de Manchester City în Premier League şi eliminată în turul al treilea al Cupei Angliei cu 1-0 în deplasare de Nottingham Forest. Eşecul cu “cetăţenii” era previzibil, pentru că Manchester City e campioana şi foarte probabil va fi din nou campioană, însă înfrângerea cu “pădurarii” din Championship nu a căzut deloc bine. Echipa antrenată de Mikel Arteta este pe poziţia a 4-a în campionat şi se va bate cu West Ham United, Tottenham Hotspur şi Manchester United, pentru ultimul loc de Champions League. Londonezii au ca obiectiv în 2022 să termine pe locul 4 şi să câştige EFL Cup. Până să ajungă în semifinale “tunarii” au trecut cu 6-0 de West Bromwich Albion, 3-0 cu AFC Wimbledon, 2-0 cu Leeds United şi 5-1 cu Sunderland AFC. În sezonul precedent Arsenal a fost eliminată în sferturicu 4-1 de Manchester City. Acum are cota 4.50 pe Betano că va câştiga trofeul. La oaspeţi Folarin Balogun are COVID-19, Takehiro Tomiyasu şi Emile Smith Rowe sunt incerţi iar Mohamed Elneny, Thomas Partey, Nicolas Pépé şi Pierre-Emerick Aubameyang sunt plecaţi în Camerun la Cupa Africii pe Naţiuni.

 

FC Liverpool – Arsenal Londra echipele probabile

FC Liverpool: Kelleher – Milner, Konaté, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Chamberlain – Jota, Firmino, Minamino

Arsenal Londra: Leno – Tomiyasu, White, Magalhães, Tierney – Ødegaard, Xhaka – Saka, Rowe, Martinelli – Lacazette