Valencia CF – Sevilla FC

Valencia CF şi Sevilla FC vor juca miercuri, 19 ianuarie 2022, de la ora 22:30, în etapa a 21-a din La Liga, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Mestalla” din Valencia şi va fi arbitrată de Guillermo Cuadra Fernández.

 

Betano: 3.25 pentru o victorie Valencia CF, 3.10 egal, 2.40 pentru un succes Sevilla FC

 

Valencia Club de Fútbol

Valencia a încheiat anul 2021 cu ub eşec, 1-2 acasă cu RCD Espanyol Barcelona şi a debutat în 2022 tot cu o înfrângere, 1-4 în deplasare cu Real Madrid. Duminică “Los murciélagos” au jucat în deplasare cu Atlético Baleares din Primera División RFEF, în optimile Cupei Spaniei şi au reuşit să cîştige cu 1-0. După 20 etape disputate, echipa antrenată de José Bordalás se află pe locul 10 în clasament, cu 28 puncte. Bilanţul din La Liga 1 este de 7 victorii, 7 egaluri şi 6 înfrângeri, golaveraj 32-32. Valencia este exact la mijlocul clasamentului, însă are un program dificil, pentru că după ce a jucat cu Real Madrid, le va întâlni pe Sevilla FC, Atlético Madrid şi Real Sociedad. Gazdele nu pot conta pe Gabriel Paulista şi Carlos Soler, care sunt accidentaţi şi Thierry Correia şi Denis Cheryshev, care au COVID-19. O situaţie incertă o au Daniel Wass, Hélder Costa, Toni Lato, Dimitri Foulquier şi Maximiliano Gómez. În tur, pe 22 septembrie 2021, Sevilla a bătut-o acasă cu 3-1 pe Valencia. Golgheterii echipei sunt Gonçalo Guedes (7 goluri), Carlos Soler (7 goluri) şi Hugo Duro (5 goluri). Următorul meci va fi în deplasare cu Atlético Madrid, pe 22 ianuarie 2022.

 

Sevilla Fútbol Club

Sevilla a terminat anul cu un egal acasă, 1-1 cu FC Barcelona însă în primele două etape susţinute în 2022 le-a bătut cu 1-0 în deplasare pe Cádiz CF şi cu 1-0 acasă pe Getafe CF. În ultimele 6 etape disputate în campionatul Spaniei, “Blanquirrojos” au avut 5 rezultate de egalitate şi o remiză cu Barça. După 20 etape disputate, echipa antrenată de Julen Lopetegui se află pe locul 2 în clasament, cu 44 puncte. Bilanţul din sezonul regular al Ligii 1 este de 13 victorii, 5 egaluri şi 2 înfrângeri, golaveraj 31-13. Duminică seara Sevilla a jucat pe “Estadio Benito Villamarín” cu marea sa rivală Real Betis în optimile Cupei Spaniei, fiind eliminată cu 2-1. Sevilla este la 5 puncte de liderul Real Madrid, are şi un meci mai puţin disputat şi este singura echipă care se mai bate la titlu alături de “Los Blancos”. Andaluzii mai au ca obiectiv să câştige şi Europa League, unde în optimi o vor întâlni pe Dinamo Zagreb. La oaspeţi Jesús Navas, Erik Lamela şi Suso sunt accidentaţi, Karim Rekik şi Thomas Delaney sunt incerţi iar Munir El-Haddadi şi Youssef En-Nesyri sunt plecaţi la Cupa Africii pe Naţiuni. Golgheterii echipei sunt Rafa Mir (6 goluri), Lucas Ocampos (5 goluri) şi Erik Lamela (4 goluri). Următorul meci va fi acasă cu Celta Vigo, pe 22 ianuarie 2022.

 

Valencia CF – Sevilla FC echipele probabile

Valencia CF: Cillessen – Rivero, Diakhaby, Alderete, Gayà – Costa, Guillamón, Wass, Duro – Guedes, Max Gómez

Sevilla FC: Dmitrovic – Montiel, Koundé, Carlos, Acuña – Rakitić, Fernando, Jordán – Gómez, Rafa Mir, Ocampos