Aston Villa a învins-o ultima dată acasă pe Manchester United în urmă cu 26 ani, 4 luni şi 27 de zile

Aston Villa şi Manchester United vor juca sâmbătă, 15 ianuarie 2022, de la ora 19:30, în etapa a 22-a din Premier League, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Villa Park” din Birmingham şi va fi arbitrată de David Coote.

 

Betano: 2.80 pentru o victorie FC Aston Villa, 3.45 egal, 2.37 pentru un succes Manchester United

 

Aston Villa Football Club

Aston Villa a terminat anul 2021 cu o înfrângere, 1-3 pe teren propriu cu Chelsea Londra în Premier League şi a debuat în 2022 cu un nou eşec, fiind bătută cu 2-1 pe terenul lui FC Brentford. A urmat o eliminare în turul al treilea al Cupei Angliei, 1-2 pe “Old Trafford” cu Manchester United. După 20 etape disputate, echipa antrenată de Steven Gerrard se află pe locul 14 în clasament, cu 30 puncte. Bilanţul din sezonul regular al Ligii 1 este de 7 victorii, 1 egal şi 11 înfrângeri, golaveraj 25-30. “The Villans” au 16 meciuri consecutive în Premier League, în care nu au avut niciun egal, înregistrând 6 victorii şi 10 înfrângeri. “The Lions” vor juca după 5 zile din nou cu ManUnited, de data aceasta acasă, în campionatul Angliei. Gazdele nu-i pot folosi pe Marvelous Nakamba şi Leon Bailey, care sunt accidentaţi, John McGinn este suspendat, Ashley Young şi Philippe Coutinho sunt incerţi iar Bertrand Traoré şi Trézéguet sunt plecaţi la Cupa Africii pe Naţiuni. Golgheterii echipei sunt Ollie Watkins (5 goluri), Danny Ings (4 goluri) şi John McGinn (3 goluri). Următorul meci va fi în deplasare cu Everton, pe 22 ianuarie 2022.

 

Manchester United Football Club

Manchester United a încheiat anul cu o victorie, 3-1 acasă cu FC Burnley în Premier League, însă a debutat în 2022 cu o înfrângere, 0-1 pe teren propriu cu Wolverhampton Wanderers. Luni seară MUFC a jucat acasă în turul al treilea al Cupei Angliei cu Aston Villa, pe care a eliminat-o cu 1-0 (Scott McTominay 8). După 20 etape disputate, echipa antrenată de interimarul Ralf Rangnick se află pe locul 7 în clasament, cu 31 puncte. Bilanţul din sezonul regular al Ligii 1 este de 9 victorii, 4 egaluri şi 6 înfrângeri, golaveraj 30-27. “The Red Devils” sunt la 6 puncte de ocupanta locului 4, WHU şi se vor bate până la finalul sezonului cu aceasta, Arsenal şi Tottenham pentru un loc de Champions League. La oaspeţi Paul Pogba este accidentat, Luke Shaw şi Scott McTominay sunt suspendaţi, Dean Henderson şi Anthony Martial nu au făcut deplasarea la Birmingham, Eric Bailly este în Camerun la la Cupa Africii pe Naţiuni iar Harry Maguire, Phil Jones, Diogo Dalot, Jadon Sancho şi Cristiano Ronaldo sunt incerţi. Golgheterii echipei sunt Cristiano Ronaldo (8 goluri), Bruno Fernandes (5 goluri) şi Mason Greenwood (4 goluri). Următorul meci va fi în deplasare cu FC Brentford, pe 19 ianuarie 2022.

 

Aston Villa – Manchester United echipele probabile

Aston Villa: Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – Ramsey, Luiz, Sanson – Buendía, Watkins, Coutinho

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Telles – Fred, Matić, Beek – Bruno Fernandes – Cavani, Cristiano Ronaldo