la liga real madrid

Spaniolii dau ora exactă în fotbal

În ultimii zece ani, fotbalul spaniol traversează cea mai de succes perioadă din istoria sa, atat la nivel de naționale, cât și la nivel de cluburi. Mai exact, echipele spaniole au câștigat 49 din ultimele 52 de runde knock-out în Liga Campionilor și Europa League disputate cu oponente din alte țări.

7 din 7 pentru Furia Roja în cupele europene

Liga Campionilor și Europa League au aliniat la startul grupelor șapte echipe din Peninsula Iberică. Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid și Sevilla în Liga Campionilor, respectiv Athletic Bilbao, Villarreal și Celta în Europa League. Dacă de Villarreal știm sigur că s-a calificat, pentru că a fost în grupa Stelei, surpriză sau nu, toate echipele spaniole au mers mai departe în cupele europene.

Dacă dăm un „refresh” în mintea noastră de microbiști, ne dăm seama că în ultimii trei ani Liga Campionilor a fost câștigată de spanioli: Real de două ori și Barcelona o dată, iar Europa League de Sevilla, de trei ori!

Dacă derulăm filmul cu un deceniu, avem așa: cinci trofee în Liga Campionilor (Barcelona în anii 2009, 2011 și 2015 și Real în 2014 și 2016) și șapte trofee în Europa League (Sevilla în 2006, 2007, 2014, 2015 și 2016 și Atletico Madrid în 2010 și 2012). În ultimii 10 ani spaniolii nu au pierdut nici o finală de cupă europeană. Sau ba da, atunci când au pierdut, au făcut-o tot în fața compatrioților.

Cuplul „clasico” și…niște băieți noi 

Pe vremuri Primera arăta ceva de genul: Real Madrid și Barcelona și apoi restul. Și astăzi ni se pare normal ca cele două rivale să alerge după trofee, sunt două dintre cele mai mari cluburi din lume, mai bogate și mai puternice decât orice altă echipă din La Liga. Doi giganți care au strâns o pleiadă de fotbaliști de calitate în ultimii ani, doi giganți care pot spune că fiecare din cei 20 ultimi câștigători ai Balonului de Aur au trecut prin curtea lor…Dar, au apărut niște băieți noi.

Știm cu toții că Real Madrid este cea mai de succes echipă din istoria fotbalului și implicit din Liga Campionilor, având în vitrină nu mai puțin de 11 trofee ale celei mai puternice competiții din Europa. Însă știați că Sevilla este cea mai bună echipă din istoria Europa League, cu 5 trofee continentale? „Bărbierii” au ajuns în optimile Ligii pentru a treia oară în ultimii 10 ani.

Atletico Madrid completează careul de ași din cea mai tare competiție inter-cluburi. Ca fapt divers, „plăpumarii” sunt singurii care au dat la o parte granzii și au cules roadele din campionatul intern în sezonul 2013/2014, arătând celorlalte echipe că orice este posibil dacă ai spirit de echipă și de luptă.

Celta, Athletic Bilbao și Villarreal continuă lupta în primăvara Europa League. Dacă orașele Vigo și Bilbao se pot compara ca număr de locuitori cu Timișoara sau Craiova, având câte 300.000 de locuitori, toți locuitorii orășelului Villarreal pot să încapă relaxați în tribunele Arenei Naționale din București (50.000 de suflete). La fotbal însă, nu numai noi, ci nimeni din lume, nu se poate compara în ultimul deceniu cu spaniolii, sunt totuși campionii mondiali din 2010 și europeni din 2008 și 2012.

Etapa a 15-a din La Liga, cote nebune și meciuri cu streaming live

Betano.com vă oferă toate partidele din La Liga cu streaming live si peste 170 de tipuri de pariuri pe meci.

Meciurile din aceasta etapa sunt:

9 decembrie
21:45 Malaga – Granada
10 decembrie
14:00 Osasuna – Barcelona
17:15 Real Sociedad – Valencia
19:30 Las Palmas – Leganes
21:45 Real Madrid – Deportivo La Coruna
11 decembrie
13:00 Eibar- Alaves
17:15 Celta Vigo – Sevilla
19:30 Espanyol- Sporting Gijon
21:45 Real Betis- Athletic Bilbao
12 decembrie
21:45Villarreal- Atletico Madrid

 

Leave a Reply