Ronaldo duce Liga Campionilor la Real Madrid


Real Madrid a câștigat sâmbată noapte Liga Campionilor la fotbal, după loviturile de departajare, în fața lui Atletico Madrid.

Cele 90 de minute s-au încheiat 1-1, iar partida s-a decis cu 5-3 pentru ‘albi’ la loviturile de departajare. Acolo, Atletico a ratat o execuție, însa Real a mers ceas și a înscris toate cele cinci lovituri în drumul spre trofeu.

Ultimul penalty a fost marcat chiar de Ronaldo. CR7 a mers la punctul cu var și a transformat fără nici o urmă de îndoială. Deși nu s-a văzut aproape deloc tot meciul, Ronaldo a arătat că are un psihic de mare campion, punctând de la 11 metri fără să clipească atunci când toată greutatea finalei se lăsase pe umerii săi.

Real Madrid a câștigat primul meci din istoria sa pe stadionul San Siro și, odată cu el, cel de-al 11-lea trofeu de Liga Campionilor.

Ronaldo nu a reuțit sa depășeasca recordul de goluri într-un sezon de Champions League, stabilit chiar de el în 2014, cu un total de 17 reușite. În acest sezon a rămas doar cu 16.

Antrenorul Simeone a plecat de pe teren la finalul loviturilor de departajare cu ochii în lacrimi, dar fără să aibă pasul șovăit, uitându-se doar înainte. Echipa sa a devenit prima din istorie care pierde trei finale de Liga Campionilor. De cealaltă parte, Zinedine Zidane a devenit al optulea antrenor din istorie care câștigă Liga Campionilor în sezonul de debut ca antrenor.

Primul gol al partidei a fost marcat de Ramos, de la Real, în minutul 15, dintr-o poziție suspectă de ofsaid. Carrasco a egalat pentru Atletico în minutul 75. Roș-albii au avut un penalty la începutul reprizei a doua, ratat de Griezmann, care a trimis în bară.

Ajunsă la loviturile de departajare, Real a început prima și a marcat toate cele cinci execuții, în timp ce bara s-a opus din nou pentru Atletico, la șutul lui Juanfran.

Leave a Reply