Cartea Recordurilor: El este cel mai transferat fotbalist din lume

Un jucător din Uruguay a stabilit un nou record, omologat de Cartea Recordurilor. El a reușit cele mai multe transferuri în întreaga carieră.

Pariază pe Betano.com pe cele mai importante ligi de fotbal din Europa (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1)

Fotbalistul se numește Sebastian Abreu, este atacant, are 40 de ani și a trecut pe la 28 de echipe. Ultimul club la care a ajuns și joacă la acest moment este din Brazilia și se numește Bangu. Poreclit „El Loco” (Nebunul), a jucat la 23 de cluburi diferite de-a lungul carierei.

A trecut la un moment dat și pe la Deportivo la Coruna (Spania), acesta fiind cea mai mare echipă la care a fost legitimat vreodată. La Depor, golul cu care se laudă este contra lui FC Barcelona.

Deși a avut un contract de șapte ani cu ibericii, a fost împrumutat pe rând către șapte cluburi pe durata perioadei, jucând doar 15 partide pentru Depor. Ajungând la un moment dat ca împrumut la San Lorenzo, a câștigat primul spu tilul de campion.

Cel mai important gol al lui Abreu a fost cel prin care echipa națională a Uruguayului a învins Ghana, la Cupa Mondială 2010. În 2011, a câștigat Copa America.

Simțul său pentru gol a fost unul fantastic. La echipa națională a înscris 26 de goluri în 70 de selecții. La Botafogo, între anii 2010 și 2012, în 93 de partide a marcat 55 de goluri. Doar în utimii ani s-a mai „stins”, reușind între 4 și 8 goluri pe sezon.

Recordul anterior de transferuri a fost deținut de portarul german Lutz Pfannenstiel, care a jucat la 25 de echipe diferite și a fost transferat de 27 de ori.

Toate echipele la care a jucat Abreu sunt mai jos.

composite-abreu

Leave a Reply