rapid bucuresti liga 1

Rapid iese din Liga 1, Poli Timișoara îi ia locul


Joi, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a decis ca echipa Rapid București să nu fie primită în Liga 1, iar locul giuleștenilor să fie luat de Poli Timișoara.

LPF a hotărât acest lucru din cauza problemelor financiare ale Rapidului, un club care are deschis în instanță un dosar de faliment. Clubul feroviar a cerut în instanță suspendarea deciziei de faliment, însă ședința de judecată a fost amânată pentru luna august. Rapid avea nevoie de o hotărâre judecătorească legată de suspendare a falimentului până la 21 iulie cel târziu, pentru a se înscrie în campionatul care începe la 22 iulie.

Societatea care administrează Rapidul în procedura de faliment a trimis către LPF documente în care afirmă că la momentul actual, dar și după o eventuală suspendare a falimentului, clubul nu poate funcționa din punct de vedere sportiv.  Doar după o eventuală hotărâre în recurs, Rapidul ar putea să își reia activitatea normală. Iar acest lucru înseamnă luni de zile.

Cum nu a reușit suspendarea falimentului, Rapid nu s-a putut înscrie în ediția Ligii 1 2016/2017.

Feroviarii au o portiță de a rămâne în campionat, aceea de a achita toate datoriile în valoare de 4 milioane de euro (aproximativ 17 milioane de lei) până joi, 21 iulie, la miezul nopții.

Clubul Poli Timișoara, cel care va lua locul Rapidului, va începe campionatul cu un minus de 14 puncte din cauza problemelor financiare.

Situația a fost explicată de secretarul general al LPF, Justin Ștefan. „Avem și dispoziție regulamentară care spune ce se întâmplă. În situația în care clubul nu se înscrie este exclus din competiție sau în alte situații similare. Situații similare înseamnă faptul că clubul nu poate participa la competiție. Iar un club care nu poate face acte azi, nu poate participa la competiție, iar regulamentul spune clar că rămâne în Liga I prima echipă retrogradată în sezonul precedent, respectiv ACS Poli Timișoara”, a spus Ștefan, citat de agenția de știri Agerpres.

Leave a Reply