rusia jocuri olimpice rio 2016

Rusia rămâne în afara JO 2016 și acuză: „Judecători corupți”


Atleții din Rusia au aflat joi că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) le-a respins cererea de anulare a suspendării de participare la Jocurile Olimpice de Vară 2016. Aceasta a fost ultima cale de atac a rușilor, iar respingerea înseamnă că atleții din această țară nu vor putea merge la Rio.

Sunt 68 de atleți ruși nu vor putea face deplasarea la Rio. Interdicția a fost instituită inițial de Federația Internațională de Atletism (IAAF) în urma mai multor teste de dopaj în cadrul cărora unii atleți din această țară au fost testați pozitiv de Organizația Mondială Antidoping (WADA) cu substanțe interzise.

Federația Rusă de Atletism a încercat să anuleze la TAS suspendarea IAAF, însă cererea a fost respinsă. Practic, în acest moment atleții ruși rămân acasă din cauză că unii dintre ei au fost testați pozitiv.

Ministrul rus al sporturilor,  Vitaly Mutko, a reacționat dur: „Sunt judecători corupți, iar IAAF trebuie schimbată din temelii. Cum este posibil ca toți atleții ruși să fie suspendați de WADA fără probe și dovezi? Sportivii noștri au fost împiedicați să își îndeplinească visul de a participa la Jocurile Olimpice”.

 

„Este trist, dar regulile sunt reguli”, a declarat campionul olimpic la 100m și 200m, Usain Bolt, cel care are speranțe de medalii la Rio.

 

Săritoarea cu prăjina din Rusia,  Yelena Isinbayeva, este și ea pe lista atleților interziși. Reacția ei a fost una ironică: „Mulțumim pentru această înmormântare a atleților ruși”, a spus ea.

Excluderea a fost criticată și de Kremlin. Secretarul președintelui Vladimir Putin a remis joi o declarație de presă în care a afirmat că „principiul  responsabilitîții colective este greu de acceptat în acest caz”.

Betano.com: Pariuri speciale

Leave a Reply