craiova dinamo cupa romaniei

Penalty-uri în Cupa României: Craiova o elimină pe Dinamo

CSU Craiova a eliminat din Cupa României ultima echipă din București prezentă în această competiție, la capătul unui meci tensionat și plin de fotbal de calitate.

Meciul Craiova – Dinamo din 29 martie se anunța cel mai încins din Cupă și nu a dezamăgit.

Craiova și Dinamo au arătat miercuri seară în sferturile de finală ale Cupei un fotbal alert, jucat de oameni tineri măcar cu pasiune, dacă nu și cu maximă pricepere. Oltenii s-au calificat în semifinale cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare, după ce la capătul celor 120 de minute se înregistrase 0-0.

Florentin Petre (Dinamo) și Screciu (Craiova) au fost cei care au ratat printre primele cinci lovituri de departajare. La ce-a de a șaptea serie, Ivan a înscris pentru Craiova, iar Spătaru a ratat pentru Dinamo consfințind calificarea „juveților” în careul de ași al Cupei României.

Nu s-a marcat nici un gol în timpul regulamentar și nici în prelungiri, dar meciul a avut momente importante și acțiuni de poartă. Din minutul 63, Craiova a jucat în inferioritate numerică după eliminarea lui Băluță.

Daniel Popa a fost la un pas de deschiderea scorului în minutul 68,  pentru Dinamo, dar lovitura sa de cap îndreptată sub transversală a fost respinsă de portarul Calancea. De altfel, portarii celor două echipe au fost cei care au menținut meciul fără gol prin intervenții foarte bune, pentru că faze de poartă și gol au mai existat.

Craiova a fost la un pas să primească lovitură de la 11 metri în minutul 73, dar arbitrul Hațegan a văzut o simulare la căderea în careu a lui Bancu.

În prima repriză de prelungiri, Ivan și Gustavo  au ieșit la rampă cu un șuturi frumos din afara careului, repsinse cu greu de Cerniauskas. Hanca a fost la un pas de a marca pentru Dinamo spre finalul celor 120 de minute, dar Calancea a fost din nou la post. În fine, în ultimele momente de joc, Bancu a scăpat față în față cu Cerniauskas, dar nu a putut marca pentru Craiova „răpus” din nou de inspirația portarului dinamovist.

Joi se joacă partida Craiova – Astra, ultimul „sfert” al Cupei, click aici pentru a paria pe Betano!

Leave a Reply