meciuri liga 1 betano

Reîncepe Liga 1 Betano: Cu cărțile pe masă despre meciurile 1 pauză/2 final (infografic)

Partea a doua a sezonului regulat din Liga 1 Betano începe vineri. Sponsorul campionatului, compania internațională de paruri sportive online Betano.com, a realizat două infografice care trec în revistă prima jumătate a sezonului regulat.

Fără perdea despre răsturnările de scor

Primul infografic pe care vi-l prezentăm este cel care oferă câteva date interesante despre meciurile jucate în primele 13 etape ale Ligii 1 Betano.

Așa-numitul meci tip „1 pauză/2 final” este unul în care gazdele conduc la pauză, dar în repriza a doua oaspeții revin și câștigă. Există și invers, 2 pauză/1 final, atunci când oaspeții conduc la finalul celor 45 de minute, iar la final înving gazdele.

Pariorii români sau microbiștii văd deseori ceva „suspect” atunci când un meci este „întors” după pauză. Surpriza pe plan sportiv pare să fie uitată rapid, iar toată lumea întoarce capul către „cotele uriașe” de la pariuri. Dar sunt cu adevărat „cote uriașe” pentru acest tip de pariuri și acest tip de meciuri?

Luând un exemplu la zi, din etapa 14 a Ligii 1 Betano, partida CFR Cluj – FC Botoșani are o cotă de 22,00 pentru tipul de pariu 2/1 pauză/final (să conducă la pauză Botoșani, iar  la final să câștige Clujul) și o cotă de 46,00 pentru tipul de pariu 1/2 pauză/final  (să conducă la pauză Cluj, iar  la final să câștige Botoșani).

Privind statistica din graficul de mai sus, se observă că răsturnările de scor nu au abundat în cele 91 de partide jucate până acum în Liga 1 Betano. Nu a existat nici un meci 1 pauză/2 final. Au existat, însă, două meciuri 2 pauză/1 final.

Poate cotele pe acest tip de pariuri par mari. Și chiar sunt, în comparație cu cele pentru pronosticurile 1, X sau 2. Dar meciurile cu întoarceri de scor la pauză și final sunt rare, cam unul singur din 30, 35 sau 40.

Există cote și mai mari pe care se poate paria, cote care le depășesc pe cele explicate mai sus. Alegând ca exemplu un alt meci din etapa 14 a Ligii 1 Betano, Dinamo București – Juventus București, oaspeții au cota de 201,00 să câștige cu 3-0! Mai este și cota de 501,00 pentru ca Florin Ștefan (Juventus) să înscrie.

Iar lista poate continua, sunt multe cote care le depășesc pe cele legate de întoarcerile de scor, trebuie doar să le cauți. Nemaivorbind că pentru pariurile live cotele cresc și mai mult pentru multe alte tipuri de pariuri jucate  în timp real.

„Loviturile” 1 pauză/2 final și invers nu sunt atât de mari pe cât par și, în afară de spectacolul real de pe teren, pot aduce doar un câștig foarte rar celor inspirați, norocoși sau celor atenți la statistici.

goluri liga 1 betano

CFR Cluj și FCSB domină golurile

Al doilea infografic realizat de Betano este cel trece în revistă golurile primei părți a sezonului regulat.

CFR Cluj și FCSB, primele două echipe din clasament, au fost și cele care au excelat la capitolul atac și apărare. Clujenii au marcat cu trei goluri mai mult decât Steaua, 25 în total, având cea mai prolifică linie ofensivă. FCSB a avut cel mai bun compartiment defensiv, 8 goluri primite, cu doar unul mai puțin decât echipa lui Dan Petrescu.

În plus, cele două puternice cluburi au fost singurele din Liga 1 Betano care au reușit să marcheze etapă de etapă!

În cele 13 etape de până acum s-au marcat în total 216 goluri, dintre care 10 autogoluri, cel mai rapid  – secunda 14 – fiind chiar prin autogol. O medie de 2,3 goluri pe meci, deloc rea pentru spectacol.

Revine spectacolul, reîncepe Liga 1 Betano!

 

Leave a Reply