liga campionilor bate

Liga Campionilor: Cinci echipe s-au calificat în play-off


Dundalk a eliminat-o pe BATE, APOEL a marcat de trei ori în minutele adiționale, iar Ludogoret a învins în prelungiri într-o seară de preliminarii de Liga Campionilor îm urma căreia cinci echipe s-au calificat în play-off.

Tragerea la sorți pentru play-off are loc vineri, 5 august.

Dundalk 3-0 BATE (cumulat: 3-1)
Dundalk a obținut o victorie surpriză cu BATE (foto sus), în Turul 3 preliminar, pe teren propriu. David McMillan a marcat înainte și după pauză pentru a oferi campionilor Irlandei un pas hotărâtor spre calificare, iar rezerva  Robbie Benson a dat lovitura finală în ultimul minut de joc.

APOEL 3-0 Rosenborg (cumulat: 4-2)
APOEL a fost favorită cu Rosenborg, dar a luptat din greu pentru calificare. În timp ce partida se îndrepta spre calificarea norvegienilor, ciprioții au marcat în minutul 90 pentru a duce scorul general la 2-2, la care ei erau calificați! Rosenborg s-a aruncat în atac pentru a marca golul de care aveau nevoie, dar APOEL a mai înscris de două ori prin Vander (90+5) și Tomás De Vincenti (90+9).

S-au acordat opt cartonașe galbene în acest meci, dintre care trei în minutele adiționale.

Crvena Zvezda 2-4 Ludogoreț (aet, agg: 4-6)
După un 2-2 în tur, Ludogoreț a luptat din greu în deplasare eliminînd Steaua Roșie. Meciul de la Belgrad s-a încheiat la fel ca și cel precedent din Bulgaria, cu 2-2, la finalul celor 90 de minute, așa că s-a trecut la prelungiri. Acolo, Ludogoreț a mai înscris de două ori prin Wanderson, care a reușit un hat-trick în acest meci, calificându-și echipa în play-off.

Mitchell Donald deschisese scorul în minutul 17 pentru gazde, iar Jonathan Cafu și Wanderson au adus-o pe Ludogoreț la conducere. Ambele echipe au avut jucători eliminați –  Igor Plastun și Guelor Kanga.  Luis Ibanez a marcat din penalty pentru Steaua Roșie egalând la 2, dar în prelungiri Ludogoreț a făcut pasul decisiv.

Qarabag 1-1 Viktoria Plzen (cumulat: 1-1, Plzen s-a calificat grație golurilor din deplasare)
Rezerva Michael Krmencik a înscris în minutul 85 golul calificării pentru Plzen. Cehii erau aproape de eliminare, conduși cu 1-0, după ce în tur fusese 0-0. Muarem Muarem deschisese scorul pentru gazde, dar golul său nu a fost suficient, pentru că minutul 85 a întors soarte partidei.

Dinamo Tbilisi 0-1 Dinamo Zagreb (cumulat: 0-3)
Dinamo Zagreb a câștigat și în retur, după ce învinsese în prima manșă, pentru o calificare lejeră în play-off. Unicul gol a fost marcat de Marko Rog.

Pariază pe Liga Campionilor

Leave a Reply