medalii romania rio 2016

Rio 2016: Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice


România merge la Jocurile Olimpice de Vară 2-16 cu șanse reduse să câștige vreo medalie de aur. Din anul 2000, România se află într-o scădere constantă la numărul de medalii olimpice, iar în acest an am putea continua panta descendentă.

Țara noastră are unul dintre cele mai slabe loturi cu care s-a prezentat la ultimele ediții ale Jocurilor de Vară.

Citește și: Rio 2016, programul sportivilor români

Practic, nu suntem favoriți la aur la nici un sport și la nici o disciplină.

Scădere de la Sydney 2000

În anul 2000, la Jocurile de la Sydney, România a avut 20 de medalii dintre care 11 de auro. Apoi a scăzut constant.

În 2004, la Atena, au fost 19 medalii dintre care 8 de aur, în 2008 la Beijing 8 medalii dintre care 4 de aur, iar în 2012 la Londra am avut doua două medalii de aur, deși am crescut la 9 medalii în total.

Cea mai slabă ediție de Jocuri de Vară pentru România, în afară de cea din 1900 când nu a luat nici o medalie, a fost cea din 1924 atunci când am plecat de la Paris doar cu un bronz.

Speranța la spadă

În 2016, la Rio, fără echipa de gimnastică, cea mai mare șansă de a lua aurul o are echipa feminină de spadă, prin Ana Maria Brînză, Simona Gherman și Simona Pop. Dar fetele sunt cotate sub echipa Chinei, principala favorită.

Marian Drăgulescu ar putea spera la o medalie de aur, dar la vârsta de 35 de ani și cu ceva probleme de sănătate șansele sale se pot diminua.

În rest, putem spera la podiumuri, prin Cătălina Ponor la gimnastică sau la judo prin Andreea Chitu.

Echipa feminină de handbal ar putea aspira la podium, dar semifinalele vor fi greu de atins după rezultatele din ultimele meciuri amicale.

Halep ar fi putut lua aur

Simona Halep ar fi avut cea mai mare șansă de a obține medalia de aur olimpică la tenis, dar a decis să se retragă de la Rio de teama virusului local Zika.

Pariază pe Rio 2016

2 Comments

  1. Pingback: Golf sau Zoo la Rio 2016? - Betano Blog

  2. Pingback: Jocurile Olimpice Rio 2016, cifre și curiozități - Betano Blog

Leave a Reply