Heynckes și Zidane, față în față cu istoria

Doi antrenori din ere diferite, însă cu cărți de vizită impresionante. Când Zidane își începea cariera de fotbalist, Heynckes avea deja două trofee ca antrenor. Când Zidane o începea pe cea de antrenor, Heynckes își anunțase deja retragerea din fotbal. Germanul a revenit în toamnă pentru a asigura interimatul până în vară la Bayern și arată că nu a pierdut niciun pas în 4 ani departe de banca tehnică.

Cote 1X2: 2.14 Bayern, 4.00 X, 3.50 Real

Cote mărite: 2.50 ambele echipe înscriu și peste 3,5 goluri; 8.50 ambele echipe înscriu în ambele reprize

Bavarezii au câștigat Bundesliga și s-au calificat în finala Cupei Germaniei. Obiectivul e clar: o nouă triplă. Ultima, lucru bine știut, a fost reușită tot cu Heynckes la cârma echipei. Real poate termina maxim pe 2 în Spania, însă și la ei obiectivul e clar: a treia Ligă a Campionilor consecutivă. Ar fi a treia pentru Zinedine Zidane, în tot atâtea sezoane ca antrenor principal la o echipă de seniori. Și pentru omologul său ar fi a treia Ligă, după cea cu Bayern din 2013 și cea din 1998, cu Real Madrid. Ambii vor să intre în clubul ultra-select al tehnicienilor cu trei trofee, din care mai fac parte doar Bob Paisley și Carlo Ancelotti.

Partida de diseară va fi a 25-a întâlnire între ele în Cupele Europene. Duelul cel mai des întâlnit în competițiile organizate de UEFA. Sunt cluburi uriașe ale continentului, cu 17 Ligi ale Campionilor și alte 8 finale. Interesant, nu au jucat niciodată actul final împreună. Ultima „dublă” între ele s-a jucat acum un an, în sferturile Ligii, și a fost un recital al lui Ronaldo. Portughezul a înscris de două ori în turul din Germania, câștigat cu 2-1, și un hattrick în returul de pe Bernabeu. Bayern intra cu 2-1 în prelungiri, însă a pierdut cu 4-2 după 120 minute. Meciul de azi e, ca de obieci, tot despre portughez. A înscris în toate meciurile din Champions League, stabilind recordul de 11. Alte statistici impresionante ale lui ce au legătură cu partida zilei sunt numărul de goluri înscrise în poarta lui Bayern (9) sau cel de goluri în semifinalele competiției: 13. Lewandowski e al doilea în acest clasament: a marcat de 6 ori în această fază.

3.20 Lewandowski înscrie și Bayern câștigă; 5.00 Ronaldo înscrie și Real câștigă

La Bayern nu joacă Vidal și Coman, accidentați, iar Neuer, Alaba și Tolisso sunt incerți. Zidane are un singur semn de întrebare, la fundașul Nacho.

Echipe probabile

Bayern: Ulreich – Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba – Javi Martinez, Thiago Alcantara – James Rodriguez, Muller, Ribery – Lewandowski

Real: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Isco – Cristiano Ronaldo, Benzema

Leave a Reply