Bursa stranierilor: primul campion al sezonului!

Un stranier a devenit deja campion. Victorii uriașe ale românilor din Serie A. Eurogoluri marcate de Stanciu și Bicfalvi. Keșeru ajunge la 200 goluri în carieră.

Premier League U23: Dragomir campion, Pașcanu pe podium, Dulca pe 4

Sezon foarte bun pentru internaționalii români de tineret din Anglia. Vlad Dragomir a devenit campion cu Arsenal și e fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate pentru tinerii „tunari”: 20, din 22 posibile. Mijlocașul central a înscris 6 goluri și a oferit o pasă decisivă pe parcursul anului. Alex Pașcanu are 14 apariții la academia lui Leicester, cu care a terminat pe podium. În acest moment e pe 2, însă poate fi depășit de Liverpool – care mai are un meci de jucat. Pe locul 4 a terminat Marco Dulca de la Swansea U23. Mijlocașul de 18 ani are numai 3 meciuri în acest sezon. Atât Pașcanu cât și Dulca sunt calificați în semifinalele Cupei Angliei la Tineret.

Italia: Napoli și Crotone iau 3 puncte uriașe, Chiricheș și Stoian doar rezerve

Cel mai important rezultat din Serie A e Juventus – Napoli 0-1, unde Vlad Chiricheș a fost rezervă. Fundașul are doar 6 meciuri în acest sezon și nu a mai jucat deloc după accidentarea din februarie, care l-a ținut 2 luni departe de gazon. După victoria de la Torino, Napoli se apropie din nou la un punct de Juventus și speră la titlu, cu 4 etape rămase. Alt succes important a avut clubul antrenat de Walter Zenga, Crotone: 2-1 la Udinese. Victoria, obținută fără aportul lui Adrian Stoian, i-a dus peste linia retrogradării, cu un avans de 2 puncte față de SPAL. Alin Toșca a fost integralist în victoria lui Benevento de pe terenul lui AC Milan, 1-0, însă la finalul rundei echipa lui a retrogradat matematic. Lazio a câștigat cu 4-0 acasă, cu Sampdoria, primul gol fiind înscris dintr-o pasă dată de Ștefan Radu.

Ultima etapă a schimbat complet cotele pentru campioana Italiei: Juventus și Napoli au 1.90! Etapa viitoare, clubul lui Chiricheș poate reveni pe primul loc: joacă la Fiorentina, iar Juve are meci greu la Inter.

VIDEO: SUPER GOL din lovitură liberă al lui Stanciu

Mijlocașul ofensiv continuă seria de meciuri foarte bune în Cehia și ajunge la 5 goluri în 9 partide. Ultima reușită, prin care a deschis scorul în meciul cu Jablonec (2-0), a fost din nou una excepțională. Mijlocașul a jucat primele 83 minute, fiind înlocuit cu Bogdan Vătăjelu, iar Florin Niță a fost integralist între buturi. Sparta urcă pe locul 4 după ultima victorie și urmează o deplasare la Banik Ostrava, penultima din clasament.

200 goluri în carieră pentru Claudiu Keșeru

Atacantul lui Ludogoreț a marcat de 4 ori în ultima săptămână, în 2 partide. În etapa intermediară a dat un hattrick cu Beroe, meci câștigat cu 7-0, iar în weekend a punctat din nou în Beroe – Ludogoreț 2-4. Keșeru e golgheterul Bulgariei după ultimele goluri și e tot mai aproape de un nou titlu de campion.

VIDEO: Bicfalvi înscrie cu un șut excelent de la distanță

Eric Bicfalvi intră în topul golgheterilor din Rusia, cu reușita numărul 8. Numele mijlocașului ofensiv a fost singurul de pe tabelă în meciul Anzhi – Ural 0-1, în care au fost integraliști și el, la oaspeți, și Paul Anton la gazde. Pe lângă ei, au jucat în ultima etapă Ionuț Nedelcearu și Andrei Ivan. Fundașul nu a ratat niciun minut de la transferul în est, iar acum a pus umărul la un 0-0 pe terenul liderului Lokomotiv. Ivan a intrat pe finalul meciului dintre ȚSKA și Krasnodar, bifând jocul al șaselea. Vezi AICI programul etapei viitoare din prima ligă rusă!

Spania: șanse minime pentru Florin Andone

Andone a intrat în minutul 79 al meciului Leganes – Depor însă nu a putut face prea multe. Partida s-a terminat 0-0 și echipa românului mai poate evita retrogradarea doar printr-o minune, fiind nevoită să recupereze 9 puncte în 4 etape. Egal trist și pentru Ciprian Tătărușanu, care e tot mai departe de cupele europene cu Nantes după 1-1 cu Rennes pe propriul teren. Răzvan Marin a jucat din nou într-un thriller în playoff-ul Belgiei: Brugge – Standard 4-4. Cu câteva zile înainte, în etapa intermediară, Standard a învins-o cu 2-1 pe Anderlecht și se află la 2 puncte de locul secund.

Pe lista marcatorilor stranieri mai sunt Bogdan Stancu (golul 4, din penalty, în Karabuk – Bursa 1-4), Victoraș Astafei (5 goluri în 9 meciuri la Gorica, în liga a doua croată), Ioan Hora (3 goluri în 13 meciuri la Elazigspor, liga a doua din Turcia) și Vlad Morar. Morar e pe 7 în topul golgheterilor din prima ligă a Greciei, cu 9 reușite. A adus din nou victoria lui Panetolikos, înscriind singurul gol din meciul cu Lamia.

Leave a Reply