astra genk europa league

Genk – Astra: Mina de aur belgiană și Ouăle de aur ale lui Șumi

Ce știm cu adevărat despre adversara Astrei din Europa League? Ce jucători a produs Genk în ultimii ani? Cine joacă acum la ei? Aruncăm împreună o privire despre o adevărată școală de afaceri în fotbal care este acest club belgian.

În plus, Betano.com vă oferă și o analiză comparativă între cele două echipe în imaginea de mai sus.

Genk – un exemplu pentru toate cluburile de fotbal

Totul a început cu acea generație supertalentată care a și ridicat clubul în vârful fotbalului belgian, acestuia din urmă devenindu-i pur și simplu imposibil să-i mai țină pe cei mai buni jucători ai săi. De Bruyne a răsplătit eforturile clubului cu 8.000.000 eur încasați de la Chelsea, Benteke cu 8.800.000 eur de la Aston Villa, iar Courtois, chiar dacă e portar, a adus în visteria clubului un pic mai mult decât cei doi, adică 8.950.000 eur, tot de la Chelsea. Astăzi putem spune clar că au meritat acei bani, poate chiar și mai mulți!

Vremurile când Genk se lupta la titlu în Belgia pare că au apus, dar clubul din nordul țării nu are de ce să-și facă griji pentru viitor, pentru că dacă există cineva care știe cum să facă afaceri în lumea fotbalului, aceștia sunt oamenii de pe Cristal Arena. Vânzarea agreată a lui Wilfred Ndidi cu 18.000.000 eur la campioana Angliei, Leicester, este doar ultima dintr-un șir interminabil al confirmărilor afirmației de mai sus.

Genk e în prezent pe locul 9 în Belgia și are o cotă de 40.00 ca să câștige campionatul intern, pe Betano.com.

70.000.000 euro încasați în 6 ani

Alături de jucătorii de mai sus, se adaugă listei transferurilor realizate de Genk în ultimii 6 ani nume precum Coulibaly, Vossen, Milinkovic-Savic, Mbodj, Kebano sau Kabasele. În total, transferurile realizate de Genk către alte cluburi s-au ridicat la valoarea de 70 de milioane de euro, bani încasați direct de adversarii Astrei.

Astra a vândut de 7 milioane

De cealaltă parte, giurgiuvenii au vândut jucători în valoare de 7 milioane de euro, din sezonul 2010/2011 și până în prezent. Jumătate din valoarea încasată, adică 3,5 milioane de euro, a provenit de la Steaua lui Gigi Becali. Pe lista celor care au devenit roș-albaștri sunt Alibec, William, Enache și Boldrin.

Ținând cont că vorbim despre campionatul României, unul limitat ca resurse, se poate spune că Astra nu s-a descurcat deloc rău. A adus jucători pe care i-a vândut în profit, timp în care a câștigat primul titlu din istorie și a reușit pentru prima oară să se califice în fazele eliminatorii ale unei competiții europene.

Astra va întâlni Genk în prima manșă a 16-imilor Europa League, iar echipa din România are o cotă de peste 2,30 la calificarea în optimile de finală. Toate cotele pentru Astra – Genk sunt aici.

Leave a Reply