dinamo steaua derby

Dinamo învinge Steaua în Marele Derby și face un record în fotbalul european

Dinamo a câștigat miercuri seară derby-ul fotbalului românesc cu Steaua, scor 3-1, în etapa a 18-a din Liga 1. Roș-albii au fost conduși cu 1-0, dar au revenit și au luat cele trei puncte, obținând a doua victorie contra marilor rivali din ultimele 19 partide directe jucate.

Primul gol a fost marcat de Steaua din penalty, după un fault al lui Romera asupra lui De Amorim. A fost o lovitură de la 11 metri acordată în secunda a opta a meciului, ceea ce a însemnat stabilirea unui record: cel mai rapid penalty din fotbalul european. Recordul anterior stătea în picioare din anul 2011, atunci când în campionatul Spaniei, în partida Celta Vigo – Real Valladolid a fost fluierată o lovitură de la 11 metri după 13 secunde de joc.

Boldrin a transformat lovitura de la 11 metri pentru Steaua, la capătul a minute bune de amânare din cauza petardelor ce au căzut din tribune. Oaspeții conduceau chiar de la începutul jocului și păreau că nu vor avea probleme să își continue dominația din ultimii ani.

Numai că Dinamo a egalat tot dintr-un penalty, primul acordat contra Stelei în acest sezon! Pintilii l-a faultat pe Busuladzic, iar Hâncă a trasnformat fără emoții de la punctul cu var.

„Câinii roșii” au intrat la pauză cu avantaj. Nedelceau a marcat în minutele de prelungire ale primei reprize cu un șut bine plasat pe lângă portarul Niță.

A doua parte a partidei a debutat cu o eroare a Stelei, care a costat-o încă un gol pe campioană. Tamaș și Niță nu s-au înțeles în defensivă, iar Nemec a trimis mingea în poarta goală.

Steaua nu a mai putut emite pretenții până la final. Dinamo a obținut o victorie care o menține în lupta pentru playoff, dar care în același timp îi oferă un mare balon de oxigen după rezultatele mediocre din ultima perioadă.

Steaua nu a mai câștigat de trei etape, are două înfrângeri și un egal.

Leave a Reply