Echipele Mondialului: Danemarca (12/32)

La Campionatul Mondial din Rusia vor fi, în grupa C, Franța, Australia, Peru și Danemarca. Ultima vă este prezentată astăzi de Betano.

Danemarca a ajuns la turneul final după barajul cu Irlanda, câștigat cu 5-1 la general (0-0 acasă, 5-1 în Irlanda). Înainte de baraj, Danemarca a fost a doua în grupa E, după Polonia, dar peste Muntenegru și România.

Va fi a 5-a participare la Campionatul Mondial a danezilor. Prima dată au participat în 1986, iar cel mai bun rezultat l-au avut în 1998, când au ajuns în faza sferturilor de finală.

Palmares la Campionatul Mondial: 16 meciuri – 8 victorii, 2 egaluri, 6 înfrângeri – golaveraj 27-24

Cele mai multe meciuri: Martin Jorgensen, 11

Cele mai multe goluri: Jon-Dahl Tomasson, 5

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Danezii au fost creatorii celui mai mare șoc din istoria fotbalului în 1992. Danemarca a câștigat acel Campionat European, deși ratase calificarea și a fost invitată la turneu cu mai puțin de două săptămâni înainte de primul meci! La 3 ani distanță au luat și Cupa Confederațiilor, iar după alți trei ani au avut și cea mai mare realizare la un Campionat Mondial: sferturile de finală. Performanțele au fost din ce în ce mai mici pentru ei după, trecând 14 ani când nu au mai trecut de faza grupelor la un turneu major și ratând ultimele două calificări.

Cota să câștige turneul: 100.00!

Jocul danezilor e, pe hârtie, cel mai simplu de la Mondial: mingea la Eriksen. Mijlocașul ofensiv de la Tottenham a cărat naționala spre turneul final, marcând de 11 ori și având 3 pase decisive. Doar doi jucători au înscris mai multe goluri decât Eriksen: Lewandowski și Cristiano Ronaldo. Deși sunt mai mulți fotbaliști capabili să decidă jocuri, Danemarca a devenit dependentă de el. Antrenor e norvegianul Age Hareide din decembrie 2015, când „eternul” Morten Olsen a plecat de la națională după 15 ani. Hareide are peste 30 de ani de experiență, inclusiv 7 ca selecționer, toți în Scandinavia. Până acum a anunțat doar un lot lărgit, ce conține 35 de jucători, printre care nume cunoscute ca Schmeichel, Kjaer sau Kvist și fotbaliști aflați aproape de perioada de vârf a carierei, precum Christensen sau Sisto.

Echipa probabilă (4-2-3-1)

Kasper Schmeichel (Leicester City) – Jens Larsen (Udinese), Simon Kjaer (Sevilla), Andreas Bjelland (Brentford), Riza Durmisi (Betis Sevilla) – Andreas Christensen (Chelsea), Thomas Delaney (Werder Bremen) – Pione Sisto (Celta Vigo), Christian Eriksen (Tottenham Hotspur), Yussuf Poulsen (RB Leipzig) – Nicolai Jorgensen (Feyenoord)

Programul Danemarcei la Campionatul Mondial

16 iunie, ora 19:00 – Peru

21 iunie, 15:00 – Australia

26 iunie, 17:00 – Franța

Leave a Reply