Totul despre finala Ligii Campionilor

Finala Ligii Campionilor e cel mai așteptat eveniment sportiv înainte de începerea Campionatului Mondial. Fotbalul ofensiv practicat de Liverpool va înfrunta stilul pragmatic al lui Real Madrid sâmbătă, de la 21:45, la Kiev. E a doua întâlnire dintre ele într-o finală, la 37 ani după prima, conform infograficului Betano.

Record după record

Real are în vizor îmbunătățirea celui mai important record al Champions League: numărul de trofee consecutive. Anul trecut au devenit prima echipă care și-a apărat titlul de când Cupa Europei a devenit Liga Campionilor și acum poate ajunge la 3 succese la rând. Madrilenii au egalat și recordul pentru numărul de finale consecutive, cu 3 în ultimii 3 ani.

Liverpool s-a remarcat prin stilul de joc total ofensiv și a marcat de 40 de ori în acest sezon. Mai are nevoie de unul singur pentru a egala recordul stabilit de Real Madrid în 2013-14, în formatul actual al competiției. Englezii au câștigat, în grupe, cu 7-0 la Maribor – cea mai categorică victorie în deplasare în istoria Ligii.

Hegemonia spaniolă

2013 a fost ultimul an în care Spania nu a luat cel puțin un trofeu european, fiind sezonul lui Bayern și Chelsea. De atunci, cluburile spaniole au câștigat 8 din 9 cupe, singurii „intruși” fiind Manchester United în ediția trecută a Ligii Europa. Sevilla a câștigat competiția secundară de trei ori și Atletico o dată, în timp ce Liga Campionilor a mers la Real Madrid de trei ori și o dată la Barcelona. Suntem martorii unei adevărate hegemonii spaniole. Niciodată, în istoria fotbalului european, o țară nu a dominat atât de autoritar. Mai mult, orașul Madrid poate face „dubla” după ce Atletico a luat Europa League. Doar Milan a mai reușit asta, în 1994, prin AC și Inter. Câștigă Real, pentru supremația capitalei Spaniei? Pariază pe Betano, unde ai cote cu marjă 0%!

Ronaldo sau Salah?

Meciul de sâmbătă va fi și duelul dintre doi favoriți la Balonul de Aur. Dacă lupta era în doi până acum, între Ronaldo și Messi, acum e implicat și Mohamed Salah. Egipteanul e cel mai bun jucător al lui Liverpool și, dacă reușește să aducă Liga Campionilor în Anglia, are șanse mari și la Balonul de Aur!

Finala Ligii Campionilor este o afacere mare pentru orașul Kiev, precum și pentru alte afaceri conexe. Recordul este de 10.000 de euro pentru o cazare, o sumă considerată revoltătoare de fani. De asemenea, cursele de avion au tarife umflate. Conform datelor de la începutul săptămânii de pe site-ul specializat SkyScanner, un zbor din Anglia pe  25 mai spre Kiev, cu întoarcere pe 27 mai costa 1.214 de lire sterline. Pe data de 2 iunie, același zbor este tarifat la £267. În cazul Madridului, situația este similară.

Cel mai ieftin acces pe stadion disponibil rămas oficial la vânzare din partea UEFA era la începutul săptămânii de 450 de euro. Biletele de 74 de euro au fost cu mult timp în urmă epuizate. Speculanții vând tichetele cumpărate ieftin cu până la 4.500 de euro!

Leave a Reply