Ronaldo

Ronaldo vs. Atletico: Va ieși CR7 din “gaura neagră” de pe San Siro?


Cristiano Ronaldo intră în finala Ligii Campionilor dintre Real și Atletico – echipele care își împart orașul Madrid fără prietenie – cu 15 goluri înscrise împotriva ‘rojiblancos‘. Va reuși portughezul să își mărească “zestrea” în finala de sâmbătă? Va reuși să iasă cu bine din “gaura neagră” de pe San Siro?

O cifră pe care și Betano a folosit-o zilele trecute într-un infografic realizat pentru membrii săi, este utilizat[ vineri, cu o zi înaintea finalei Ligii Campionilor, și de UEFA: CR7 a adunat 15 goluri la Real Madrid, contra lui Atletico.

Ronaldo se bate cu el…

“Problema” lui Ronaldo înainte de finală nu este legată doar de Atletico. El are acum 16 goluri în Liga Campionilor și, dacă va înscrie cel puțin unul la Milano, își va putea egala propriul record din sezonul 2013/2014, atunci când a devenit cel mai bun marcator din istoria competiției, cu 17 reușite. Dou[ goluri echivalează deja cu un nou record al competiției.

… Dar și cu Messi

Rolando poartă, de asemenea, și un război la distanță cu Lionel Messi. Argentiniaul deține recordul de a fi fost golgheter timp de patru sezoane consecutive, între 2008/2009 și 2011/2012, iar Ronaldo vrea să îl egaleze.

San Siro, “gaura neagră” a lui Ronaldo

Stadionul San Siro are o aură ciudată în ceea ce îl privește pe Ronaldo. Conform UEFA, portughezul nu a marcat vreodată pe această arenă, deși a jucat acolo timp de 360 de minute. De trei ori în tricoul lui Manchester United și o dată sub cel al lui Real Madrid, CR7 nu a reușit să vadă plasa din interior pe arena italiană.

În plus, nici una dintre echipele pentru care a jucat, amintite mai sus, nu a reușit să câștige meciul jucat pe San Siro. Cele patru partide s-au terminat fie la egalitate, fie cu înfrângere pentru echipa lui Ronaldo.

Momentele letale contra lui Atletico

Ronaldo are o medie de 0,6 goluri pe meci contra lui Atletico, așa s-ar îmărți cele 15 reușite ale sale din toate timpurile contra acestei echipe, o serie începută din anul 2010. Privind cum s-au și marcat, se poate intui un model, conform UEFA.

  1. Gol din penalty: Ronaldo a marcat 7 din cele 15 goluri din penalty
  2. Începutul e important: 8 dintre cele 15 goluri au fost marcate în primele 25 de minute

Așadar, toată lumea va fi cu ochii pe Ronaldo la finala Ligii Campionilor, un eveniment ce pare acaparat în totalitate de ceea ce va reuși sau nu va reuși portughezul pe teren.

 

Leave a Reply