Jose Mourinho, noul antrenor al lui Manchester United

Jose Mourinho a fost anunțat vineri drept noul antrenor al lui Manchester United.

El îl înlocuiește pe Louis van Van Gaal și a venit pe Old Trafford semnând un angajament pe trei sezoane.

Mou a fost întâmpinat la United cu niște cuvinte mari din partea șefilor: “Mourinho este pur și simplu cel mai bun antrenor de fotbal care există.”

Tehnicianul portughez este considerat în Anglia, pe cifre, drept cel mai valoros antrenor. Conform BBC, are cel mai mare procentaj de victorii, 66%, urmat cu 65% de Sir Alex Ferguson. Carlos Ancelotti este pe 3, cu 63%.

În ceea ce privește procentajul înfrângerilor, Mourinho este al doilea cel mai performant, cu 13%, după Guus Hiddink, care are 12%.

“Să devii antrenor la Manchester United este o onoare specială în fotbal. Este un club cunoscut și admirat peste tot în lume”, a declarat portughezul în vârstă de 53 de ani.

La fel ca antrenorii români care schimbă foaia foarte ușor odată cu taberele, Mou a mai afirmat că “am simțit mereu o afinitate cu Old Trafford și cu fanii de aici”. Se știe că lusitanul a antrenat-o cu mare succes pe Chelsea îi două rânduri, ultima oară fiind concediat în decembrie 2015.

Pentru că anunțul învestirii sale a fost făcut înainte de prezentarea oficială, Mourinho și-a luat libertatea, dar a și oferit o mostră a orgoliului care îl caracterizează, publicând pe rețelele sociale prima pagină a contractului cu United. Niște bucăți de hârtie pe care orice antrenor din lume le-ar dori în fața ochilor.

Salariul neoficial este de 10 milioane de lire sterline pe an, conform The Independent. Van Gaal avea fix jumătate.

Leave a Reply