CFR Cluj și gloria marilor competiții europene! Performanțele ardelenilor de-a lungul timpului

Campioana en-titre a României ne-a obișnuit, în ultimii ani, cu prezențe și rezultate importante în Europa. Clujenii sunt deja calificați pentru al treilea an la rând în grupele unei competiții europene (Conference League), însă, vor lupta în această seară pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, unde vor da peste câștigătoarea dublei Ferencvaros – Slavia Praga. Intră pe Betano și bucură-te de fotbalul spectacol din serile europene!

 

Grupele Ligii Campionilor – ultima frontieră 

Fotbalul românesc are în acest moment unul dintre cele mai slabe coeficiente de țară din istorie, situându-se pe locul 25 în clasament, sub țări precum Bulgaria, Israel, Cipru sau Suedia. Amintirile vremurilor când România își trimitea campioana direct în grupele Ligii sunt de mult apuse, iar în acest moment, drumul către “masa bogaților“ este mai lung și mai anevoios ca niciodată.

Campioana a intrat în competiție din turul I și are șansa prezenței în play-off-ul Ligii, ultima dublă de dinaintea fazei grupelor. Ardelenii au mai prins playoff-ul, tot din aceeași ipostază, în urmă cu două sezoane, însă au fost eliminați atunci de campioana Cehiei, Slavia Praga.

CFR Cluj a rămas singura reprezentantă a României în acest sezon în Cupele Europene și are în continuare șanse reale la accederea în grupele Ligii. O astfel de prezență ar reprezenta o revitalizare a coeficientului de țară și o performanță ce părea improbabilă la începutul acestui sezon european.

 

Pedigree-ul european al CFR-ului

Athletic Bilbao, AS Roma, Manchester United sau Celtic sunt doar câteva din numele mari pe care CFR a reușit să le învingă de-a lungul timpului în Cupele Europene.

Prima prezență a clujenilor în Europa a fost în sezonul 2005-2006, în defuncta competiție Intertoto. Cu un lot neexperimentat la acea vreme, clujenii au reușit să ajungă până în finala competiției, unde a pierdut în fața celor de la RC Lens. Pe drum însă, au eliminat echipe importante precum Saint-Etienne sau Athletic Bilbao.

Trei sezoane mai târziu, CFR ajungea pentru prima oară în istorie în grupele Ligii Campionilor din postura de campioană a României. Tot atunci, a venit și un rezultat istoric pentru fotbalul românesc: AS Roma a căzut victimă în fața alor noștri, chiar pe Olimpico. Clujenii învingeau cu 2-1, prin dubla reușită de argentinianul Culio, jucător ce avea să devină unul din simbolurile echipei.

Au urmat mai apoi alte 3 prezențe în 4 sezoane în grupele Cupelor Europene, două dintre ele fiind tot în Liga Campionilor. Ultima, cea din sezonul 2012-2013, a fost cea mai impresionantă, clujenii reușind să strângă 10 puncte și o victorie pe Old Trafford cu Manchester United, scor 1-0, după un gol superb al lui Luis Alberto.

Ultima calificare a CFR-ului în primăvara europeană a venit în sezonul 2019-2020 în Europa League. Ardelenii au făcut parte dintr-o grupă cu Lazio, Celtic și Rennes, iar misiunea calificării era una dificilă. Cu victorii impresionante pe teren propriu împotriva celor de la Celtic și Lazio, și două victorii împotriva francezilor de la Rennes, formația pregătită atunci de Dan Petrescu a avansat “en-fanfare” în primăvara europeană. În calea clujenilor a ieșit atunci Sevilla, cea mai de succes echipă din istoria competiției. Ai noștri au pierdut dramatic calificarea după 1-1 la Cluj și 0-0 la Sevilla. Mai mult, Alexandru Păun a reușit să înscrie la Sevilla în minutul 87, însă golul a fost anulat de VAR pentru un henț comis de Lacina Traore. Sevilla s-a calificat cu noroc și nu s-a mai oprit până în finală, când a pus mâna pe trofeu pentru a șasea oară.

 

Încă un sezon european pentru CFR

CFR Cluj are asigurate meciuri europene cel puțin până în decembrie, indiferent de rezultatul din această seară. Clujenii sunt deja calificați pentru grupele Conference League, însă cu siguranță vor ținti mai sus. Dacă nu vor trece de Young Boys, elevii lui Șumudică vor juca în play-off-ul Europa League, acolo unde vor fi așteptați de învinsa manșei Steaua Roșie Belgrad – Sheriff Tiraspol.

 

Spectacolul unui nou sezon de Cupe Europene a revenit! Pe Betano ai ofertă completă de pariere, Pariuri Speciale, Cote Antepost, Cote cu Marjă 0% și CashOut 100% (înainte de meci) pentru toate cele trei competiții Europene!