barcelona liga campionilor

Liga Campionilor: 12 echipe sunt deja calificate în „optimi”

Miercuri seară, Barcelona și Manchester City și-au asigurat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Bayern Munchen a suferit o înfrângere surprinzătoare, dar era deja calificată.  Cotele pentru Champions League sunt toate pe Betano.com.

Se știu deja 12 dintre cele 16 echipe care vor evolua în „optimile” Champions League. Acestea sunt, conform site-ului UEFA.com:  Atlético Madrid*, Barcelona*, Leicester City*, Monaco*, Arsenal, Bayer Leverkusen, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid
*Au câștigat grupa

Se mai pot califica (7): Sevilla, Lyon, Porto, København, Benfica, Napoli, Beşiktaş

Au fost eliminate (13): Celtic**, Club Brugge**, Dinamo Zagreb**, Dynamo Kyiv**, Basel, Borussia Mönchengladbach, CSKA Moskva, Legia Warszawa, Ludogorets Razgrad, PSV Eindhoven, Rostov, Sporting CP, Tottenham Hotspur
**Nu mai pot termina pe locul 3

Arsenal și PSG au terminat 1-1 în derby-ul Grupei A, ambele fiind calificate, dar luptându-se pentru locul 1, care pe moment rămâne al francezilor.

În Grupa B, Beșiktaș a terminat la egalitate acasă cu Benfica (3-3), iar Napoli a încheiat 0-0 cu Dinamo Kiev. Se vor lupta pentru calificare Benfica, Napoli și Beșiktaș, în ultima etapă din grupe.

În Grupa C, Manchester City avea nevoie de minim un egal cu Borussia Moenchengladbach, pe care l-a și obținut, 1-1 pe terenul nemților. Rezultatul i-a calificat matematic pe englezi în „optimi”, alături de Barcelona, care avea deja biletele către faza eliminatorie înainte de meciul de miercuri seară, câștigat cu 2-0 în deplasare la Celtic.

În Grupa D, Bayern a fost învinsă cu 3-2 de Rostov, dar germanii erau deja calificați înainte de acest meci în „optimi”. Atletico a câștigat cu 2-0 întâlnirea din Spania cu PSV Eindhoven și rămâne singura echipă din Europa League cu maximum de puncte, 15, după cinci etape.

Leave a Reply