Balonul de Aur 2019, în buzunarul lui Virgil van Dijk

Virgil van Djjk, fundașul de 28 de ani al celor de la FC Liverpool, a devenit favoritul cotelor la pariuri sportive online pentru câștigarea Balonului de Aur 2019, având prima șansă în fața legendarilor Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

Înainte de Copa America 2019, Messi era în pole-position să obțină al șaselea Balon de Aur al carierei, dar performanța slabă a Argentinei la cea mai importantă competiție interțări din America de Sud i-a redus considerabil șansele argentinianului. Van Dijk a continuat să joace la un nivel foarte bun și în startul noului sezon, unul pe care Leo l-a început accidentat, iar consecința e clară: olandezul e mare favorit să devină primul fundaș după Fabio Cannavaro (2006) care câștigă cel mai prestigios trofeu individual din fotbalul mondial.

Cotele Betano la pariuri sportive online pentru Balonul de Aur: Van Dijk, mare favorit în fața lui Messi.

Van Dijk, aproape de istorie

Un eventual succes al lui Van Dijk în cursa pentru Balonul de Aur ar fi unul istoric în fotbalul mondial. Ultimul fundaș care l-a câștigat a fost italianul Fabio Cannavaro, în 2006, iar lista îi mai cuprinde doar pe nemții Franz Beckenbauer și Matthias Sammer. În plus, Olanda poate deveni țara cu cele mai multe Baloane de Aur.

Lista recordurilor pe care le poate doborî/egala Van Dijk, dacă-l întrece pe Messi:

Ar duce numărul de Baloane de Aur câștigate de olandezi la opt (Germania și Portugalia au câte șapte);
Va deveni primul jucător al lui Liverpool care prinde podiumul după Fernando Torres (2008);
Poate deveni primul cormoran de la Michael Owen (2001) încoace care câștigă Balonul de Aur;
Va deveni primul olandez de la Denis Bergkamp (1993) care prinde podiumul;

Capitolul care-l avantajează pe Van Dijk? În ultimii cinci ani, Balonul de Aur a ajuns în brațele unui câștigător al Ligii Campionilor, ultimul care l-a luat fără să triumfle pe marea scenă europeană fiind Cristiano Ronaldo, în 2013, când i-a devansat pe Messi și Ribery.

După prestații perfecte pentru naționala Olandei în victoriile cu Germania (4-2) și Estonia (4-0) în preliminariile Campionatului European din 2020, Van Dijk revine la echipa de club pentru Liverpool – Newcastle (sâmbătă, ora 14:45), meciul de deschidere al etapei a cincea din Premier League.

 

Leave a Reply