Portugalia – Turcia

Portugalia şi Turcia vor juca joi, 24 martie 2022, de la ora 21:45, în barajul de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din 2022. Partida va avea loc pe stadionul “Estádio do Dragão” din Porto.

 

Betano: 1.42 pentru o victorie Portugalia, 4.65 egal, 7.90 pentru un succes Turcia

 

Portugalia

Portugalia a terminat pe locul 2 în Grupa A din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 şi riscă să rateze turneul final din Qatar. “A Seleção” va juca acum în semifinalele barajului de calificare cu Turcia, unde este favorită şi probabil se va califica, însă marea problemă este că în finală o va întâlni pe învingătoarea dintre Italia şi Macedonia de Nord, mai exact pe campioana Europei. Totul putea fi altfel, pentru că în ultimul meci din Grupa A echipa antrenată de Fernando Santos juca acasă cu Serbia, avea 1-0 încă din start, Renato Sanches înscriind încă din minutul 2. Sârbii au egalat în minutul 33 prin Dušan Tadić, au dat lovitura în minutul 90 prin Aleksandar Mitrović şi au terminat pe primul loc cu 20 puncte, calificându-se la CM 2022. Portughezii au mai pierdut 2 puncte mari în Irlanda şi practic nici ei nu au înţeles cum au ajuns la baraj… Portugalia a terminat pe locul 2 cu 17 puncte, fiind urmată de Irlanda 9 puncte, Luxemburg 9 puncte şi Azerbaijan 1 punct. Revenind la meciul cu turcii, gazdele nu pot conta pe Ricardo Pereira, Domingos Duarte, Rúben Neves, João Mário, Rafa Silva şi Pedro Gonçalves, cu toţii fiind accidentaţi. Va reveni Pepe după o suspendare.

 

Turcia

Turcia a dezamăgit total la EURO 2020, unde a pierdut toate meciurile, 0-3 cu Italia, 0-2 cu Ţara Galilor şi 1-3 cu Elveţia. În Grupa G din preliminarii “Ay-Yıldızlılar” s-au clasat pe locul 2 cu 21 puncte, după Ţările de Jos care au avut 23 puncte şi s-au calificat direct în Qatar, dar peste Norvegia 18 puncte, Muntenegru 12 puncte, Letonia 9 puncte şi Gibraltar 0 puncte. Echipa antrenată de germanul Stefan Kuntz are o misiune imposibilă de a se califica la Cupa Mondială din Qatar, pentru că are cota 4.70 la casa de pariuri Betano că o va elimina pe Portugalia şi cota 8.50 la pariuri antepost că se va califica la turneul final. Turcii nu au jucători accidentaţi sau suspendaţi, însă atacantul Cengiz Ünder de la Olympique Marseille nu a fost covocat. Selecţionerul Stefan Kuntz l-a preferat pe Abdülkadir Ömür, de la viitoarea campioană a Turciei, Trabzonspor. Turcia a jucat de 8 ori cu Portugalia şi a câştigat primul şi ultimul meci, 3-1 acasă în 1955 (amical) şi 3-1 deplasare în 2012 (amical), în rest “Os Navegadores” au bătut cu 3-1 5-1, 1-0, 1-0, 2-0 şi 2-0. Şansele turcilor ar fi să intre în prelungiri şi să se ajungă la executarea loviturilor de departajare.

 

Portugalia – Turcia echipele probabile

Portugalia: Rui Patrício – João Cancelo, José Fonte, Pepe, Raphaël Guerreiro – Bernardo Silva, Danilo Pereira, João Moutinho, Diogo Jota – Cristiano Ronaldo, João Félix

Turcia: Uğurcan Çakır – Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin – Orkun Kökçü, Berat Özdemir – Abdülkadir Ömür, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu – Burak Yılmaz