steaua villarreal europa league

Astra merge in primăvara europeană, Steaua este eliminată

Joi seară, Astra Giurgiu s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale Europa League grație unui rezultat favorabil în grupa sa. Steaua a ratat calificarea pentru doar un singur gol.

Pariază live online pe meciul FCSB – Astra (6 aprilie 2017, ora 20:30)

Steaua a jucat prima în Europa League și a terminat meciul de la Villarreal învinsă cu 2-1. Partida a fost una destul de anostă, ambele echipe jucând destul de slab. Spaniolii au deschis scorul rapid în meci, dar Achim a egalat la începutul reprizei a doua.

Tamaș a rupt echilibrul meciului primind un cartonaș roșu în minutul 78, iar „submarinul galben” a trecut la conducere printr-un lob al lui Manuel Trigueros.

Chiar conduși cu 2-1, „militarii” aveau șanse de calificare, pentru că în celălalt meci al grupei FC Zurich pierdea. Steaua avea nevoie de un egal de la 2-2 inclusiv în sus pentru a avansa în 16-imi. A alergat să îl obțină până la final, când în ultima fază a meciului Golubovic a fost la câțiva centimetri să trimită în poartă. Nu a fost însă gol pentru o fracțiune de secundă, iar Steaua a ratat să avanseze în primăvara europeană.

Însă, România a rămas cu o echipă în Europa. Astra Giurgiu a terminat 0-0 pe Arena Națională cu AS Roma. Deși avea nevoie de 3 puncte pentru a fi sigură de calificare, Astra a beneficiat de rezultatul din celălalt meci al grupei. Pentru ca giurgiuvenii să avanseze indiferent de rezultatul din meciul lor direct cu AS Roma, trebuia ca Austria Viena să nu o bată pe Plzen, ceea ce s-a și întâmplat.

Vienezii au condus cu 2-0, dar Plzen a revenit formidabil și a câștigat cu 3-2 în inferioritate numerică, ceea ce i-a făcut cadou Astrei biletele pentru primăvara europeană.

România va avea o singură echipă în primăvara europeană: Astra Giurgiu. Este pentru prima oară în istoria acestui club când reușește o calificare în faza eliminatorie a unei competiții europene.

Leave a Reply