astra genk europa league

Astra, egal nebun cu Genk

Astra Giurgiu a terminat 2-2, joi seară, contra lui Genk, în prima manșă a șaisprezecimilor Europa League.

A fost un meci de calitate, în care Astra a arătat că joacă un fotbal solid. O apărare sigură care a știut mereu ce are de făcut, un joc bun de pase în ofensivă și ocazii clare de gol au arătat o echipă a Astrei capabilă de surpriză.

Partida s-a jucat la Giurgiu și a avut-o mereu pe Genk la conducere. Belgienii au condus cu 1-0 și apoi cu 2-1, dar au fost mereu egalați.

Primul gol al românilor a fost marcat de Budescu, în minutul 43. Un șut de zile mari la capătul unei faze de atac rapide și tehnice.

Teixeira a avut golul de 2-1 în picior, la începutul reprizei secunde, dar a tras peste poartă din preajma punctului cu var. Budescu a fost mai târziu autorul unui nou șut frumos, care a trecut pe lângă vinclu. Ionita a sutat si el pe langa poarta, la capătul unui atac foarte bun în care a rămas față în față cu portarul, e drept în unghi.

Minutul 83 a readus-o nemeritat pe Genk la conducere. O minge pierdută de Seto la mijlocul terenului a creat ocazia unui contratac pentru belgieni, care nu au greșit. Cu 2-1, Genk părea că va pleca acasă victorioasă.

Dar nu a fost așa. Seto și-a răscumpărat greșeala. În minutul 90, a trimis cu capul în plasă, după ce s-a desprins de la sol cu o dedentă demnă de un jucător de baschet.

Astra va juca returul din Belgia plecând de la un 2-2, un scor mai periculos decât 0-2.

Leave a Reply