Verstappen în căutarea primului succes la Silverstone

Olandezul Max Verstappen se îndreaptă cu mare viteză spre al treilea titlu mondial consecutiv. Cu șapte victorii în nouă curse disputate până acum, dintre care cinci la rând în ultimele cinci întreceri, Verstappen este mare favorit pentru a triumfa și la Silverstone, în Marele Premiu al Marii Britanii. Pe Betano oferta de pariere pentru Formula 1 este una extrem de variată, iubitorii sportului cu motor având de unde alege pariul dorit.

Pentru Formula 1 circuitul de la Silverstone reprezintă una dintre referințele sezonului. Unul dintre cele mai vechi trasee din calendar reprezintă o adevărată încercare pentru piloți, în condițiile în care 80 la sută din circuit se rulează cu pedala accelerației la maxim.

Viraje precum celebrele Copse, Stowe, Maggotts, Becketts sau Chapel au scris istorie în Formula 1 de-a lungul anilor turului în lungime de aproape șase kilometri.

Max Verstappen abordează etapa de la Silverstone după cinci victorii la rând și cu un avans de 81 de puncte în fruntea ierarhiei piloților.

Olandezul cu 42 de victorii în Marele Circ nu a câștigat niciodată la Silverstone, loc unde echipa Red Bull Racing a obținut trei victorii, prin Sebastian Vettel în 2009 și Mark Webber, în 2010 și 2012.

În 2022 victoria a revenit Scuderiei Ferrari prin spaniolul Carlos Sainz, dar echipa căluțului cabrat are șanse minime să repete acel succes.

Verstappen n-a prins nici măcar podiumul în urmă cu un an pe un circuit unde a impus recordul pe tur, în 2020, iar acum are o cota de 1.25 la victorie, pe Betano.

Următorii favoriți la victorie sunt Sergio Perez (10.25), Lewis Hamilton și Carlos Sainz (12.00), respectiv Charles Leclerc (19.00).

Statistici interesante despre Grand Prix-ul Marii Britanii

  • Este a 47-a ediție a acestei curse, Marea Britanie fiind alături de Italia singurele țări prezente în calendar încă de la începutul Formulei 1;
  • Pentru a 57-a oară cursa britanică va fi găzduită de circuitul de la Silverstone;
  • Lewis Hamilton este pilotul cu cele mai multe victorii în Grand Prix-ul britanic (8) și cele mai multe plecări din pole position (7);
  • Fernando Alonso (2) și Carlos Sainz (1) sunt ceilalți doi piloți din grilă cu victorii la Silverstone;
  • Ferrari este cea mai de succes echipă la Silverstone (18 victorii), urmată de McLaren (14) și Williams (10);
  • Pilotul cu cele mai multe tururi conduse la Silverstone este Hamilton (352), urmat de legendarul Jim Clark (210).

Ultimii zece câștigători de la Silverstone

2022 – Carlos Sainz (Ferrari)
2021 – Lewis Hamilton (Mercedes)
2020 – Lewis Hamilton (Mercedes)
2019 – Lewis Hamilton (Mercedes)
2018 – Sebastian Vettel (Ferrari)
2017 – Lewis Hamilton (Mercedes)
2016 – Lewis Hamilton (Mercedes)
2015 – Lewis Hamilton (Mercedes)
2014 – Lewis Hamilton (Mercedes)
2013 – Nico Rosberg (Mercedes).