Suedia și Irlanda se întâlnesc prima oară la EURO


Irlanda și Suedia joacă luni, în Grupa D a EURO 2016, de la ora 19:00.

Irlanda nu a învins niciodată până acum Suedia într-un meci oficial, din șase întâlniri, obținând doar două remize. Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în preliminariile pentru Cupa Mondială 2014, iar Suedia a remizat acasa 0-0 și a câștigat la Dublin cu 2-1. Aceasta a fost ultima întalnire dintre cele doua formatii.

Zlatan Ibrahimovic va fi jucătorul în jurul căruia se va concentra jocul Suediei. El a marcat nu mai puțin de 38 de goluri pentru PSG în ultimul sezon de Ligue 1.

Suedia a câștigat cinci dintre cele zece meciuri cu Irlanda și terminat la egalitate în alte două confruntări. Aceasta va fi primul duel dintre cele două la un turneu final, iar nordicii au prima șansă, având o cotă de peste 2 pe Betano.com.

Irlanda, traseu slab la EURO

Irlanda nu a mai câștigat de cinci meciuri la un Campionat European, mai precis de la un 1-0 cu Anglia în 1988, chiar la debut. Mai mult decât atât, irlandezii nu au marcat mai mult de un gol pe meci la turneele finale europene.

Cu o medie de vârstă de 29 ani și opt luni, Irlanda este cea mai bătrână echipă de la turneul final, cu 11 jucători din lotul de 23 trecuți de 30 ani. Liderii generației sunt portarul Shay Given (40 ani) și Robbie Keane (35 ani).

Echipele probabile

Irlanda: Randolph – Brady, Clark, O’Shea, Coleman – McCarthy, Whelan, Hendrick – Hoolahan – Long, Walters.

Suedia: Isaksson – Olsson, Lindelof, Granqvist, Lustig – Forsberg, Ekdal, Kallstrom, Durmaz – Berg, Ibrahimovic.

Meciul de pe Stade de France va fi arbitrat de o brigada din Serbia, cu Milorad Mazic la centru.